StoryEditorOCM
Strani nogometnada umire zadnja

Brazil ne odustaje od Carla Ancelottija: ‘On ostaje plan A i ovim putovanjem u Europi možemo dobiti jasniju sliku‘

Piše Hina
7. lipnja 2023. - 17:30

Brazil i dalje želi Carla Ancelottija za svog novog izbornika, a predsjednik Brazilskog nogometnog saveza (CBF) Ednaldo Rodrigues rekao je da će iskoristiti prijateljske utakmice reprezentacije u Europi za razgovor s trenerom Real Madrida.

Rodrigues je rekao da će se također obratiti predsjedniku španjolskog kluba Florentinu Perezu, a ističe da je Ancelotti kao njihov prvi izbor da zamijeni Titea, koji je napustio brazilsku momčad nakon ispadanja u četvrtfinalu na Svjetskom prvenstvu u Katru u studenom.

- On ostaje plan A i ovim putovanjem u Europi možemo dobiti jasniju sliku - rekao je Rodrigues u utorak na press konferenciji u sjedištu CBF-a u Rio de Janeiru.

Brazil će igrati protiv Gvineje u Španjolskoj 17. lipnja i Senegala u Lisabonu u Portugalu 20. lipnja.

- Putovanje će biti vrlo značajno za nas (da odlučimo o budućem treneru). Namjeravam razgovarati s Ancelottijem i predsjednikom Real Madrida. Tek nakon toga će se moći reći hoće li se to dogoditi ili ne - dodao je Rodrigues.

Talijanski trener ima ugovor s Kraljevskim klubom do 2024. s kaznom za raskid ugovora. Prema Rodriguesu, to ne bi trebalo spriječiti bilo kakav mogući dogovor s Brazilom.

- Problem, sigurno, nije kazna. Problem je ugovor i nitko ga ne želi raskinuti - rekao je i dodao:.

- Uloženi smo u ovu ideju i činimo sve što je u našoj moći da ona uspije i postane stvarnost.

Prošlog mjeseca, Ancelotti je odbacio interes Brazila rekavši da će poštovati posljednju godinu svog ugovora s Real Madridom.

Brazilska reprezentacija bila je bez izbornika otkad je napustila Svjetsko prvenstvo i izgubila je prvu ovogodišnju prijateljsku utakmicu od Maroka sa 1-2 u ožujku koju je vodio izbornik U-20 reprezentacije Ramon Menezes, a on će biti na klupi Selecaa i za prijateljske utakmice na europskom tlu ovaj mjesec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 20:23