StoryEditorOCM
Strani nogometNA VRHU TABLICE

Bravo, Marijane! Budimir hara Premijer ligom, njegov Široki Brijeg igra poput juniora Hajduka koje je vodio i prvi je

Piše Marko Bilić
28. kolovoza 2023. - 07:00

Marijan Budimir praši sve u šesnaest! Trener koji je juniore Hajduka doveo do finala UEFA-ine Lige prvaka mladih sjajan posao radi i u bosanskohercegovačkom klubu Širokom Brijegu koji nakon četiri kola drži prvo mjesto Premijer lige! Nova žrtva sinoć je bio GOŠK iz Gabele, Budimirova momčad, za koju ju igrao i Hajdukov junior Marko Capan, slavila je s 2:0 i s deset bodova drži vrh tablice.

Do sada su pali Posušje (2:1), Tuzla City (1:0) i već spomenuti GOŠK (2:0), a jedini je živu glavu protiv Širokobriježana izvukao Velež u Mostaru (1:1). 

image
Duje Klaric/Cropix

Široki Brijeg ne zabija puno, šest golova u četiri utakmice, ali prima još manje, tek dva gola. I skuplja bodove. Podsjeća to na Budimirov "stil" i s juniorima Hajduka, kontrolirani nogomet, bez previše rizika i napadanja, čvrsto otraga pa kroz brzu tranziciju prema naprijed. Nisu se protiv njegovih juniora nadavali golova ni Manchester City, Borussija Dortmund, a ni Milan. Dapače.

Gdje god da dođe i koga god da vodi Budimir radi pravi posao. Sjajan taktičar koji iz momčadi izvlači maksimum. Ovo što radi sa Širokim Brijegom u ligi Bosne i Hercegovine samo je potvrda toga.

image
Duje Klaric/Cropix
image
Duje Klaric/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 07:49