StoryEditorOCM

United prekinuo crni niz, Liverpool preuzeo vrh, Bournemouth nastavio s pobjedama, Forest iznenadio Newcastle

Piše Hina
26. prosinca 2023. - 23:35

Nogometaši Manchester Uniteda prekinuli su crni niz 3-2 pobjedom protiv Aston Villu u susretu 19. kola engleskog prvenstva premda je Villa na poluvremenu vodila sa 2-0.

Nakon što četiri utakmicu u nizu nisu uspjeli zabiti pogodak, "Crveni vragovi" su velikim preokretom na Old Traffordu pobijedili Aston Villu sa 3-2 i kupili barem malo mira.

Nakon prvog poluvremena i Villina vodstva 2-0, činilo se kako će to biti još jedna tužna večer na Old Traffordu. No u nastavku susreta uslijedila je "Unitedova rapsodija".

Gosti su poveli u 21. minuti golom Johna McGinna nakon još jedne očajne reakcije Andrea Onane. Škotski veznjak je ubacio pred gol, a Onana samo pogledom ispratio loptu u mrežu. Samo pet minuta kasnije gosti iz Birminghama su zabili i drugi gol. Iz kornera je ubacio McGinn, Clement Lenglet je na drugoj stativi glavom vratio u sredinu gdje je Leander Dendoncker pogodio za 2-0.

Nakon prvih 45 minuta činilo se kako bi United prvi put nakon 1962. godine mogao izgubio tri uzastopne utakmice na Old Traffordu nakon ligaškog poraza od Bournemoutha (0-3), te poraza od Bayerna u Ligi prvaka (0-1). Međutim, u nastavku je uslijedio veliki obrat.

Alejandro Garnacho je u 59. minuti smanjio rezultat, da bi u u 71. minuti zabio za 2-2. Pogodak za preokret i ludilo na Old Traffordu zabio je Rasmus Hojlund u 82. minuti. Aston Villa je ovim porazom prekinila niz od 10 utakmica bez poraza u svim natjecanjima, te propustila priliku probiti se na diobu prve pozicije s Liverpoolom

U susretu 19. kola engleskog nogometnog prvenstva Bournemouth je pobijedio Fulham sa 3-0 ostvarivši četvrtu ligašku pobjedu u nizu, te sedmi susret u nizu bez poraza.

Domaćin je stigao do prednosti u završnici prvog dijela golom Justina Kluiverta, na 2-0 je povisio Dominic Solanke iz kaznenog udarca u 62. minuti, a pobjedu je potvrdio Luis Sinisterra u sudačkoj nadoknadi utakmice.

Bournemouth je ovom utakmicom produžio niz bez poraza na sedam kola ostvarivši protiv šestu pobjedu u zadnjih sedam kola, te četvrtu u nizu.

Tri važna boda je dohvatio i Luton Town porazivši u derbiju začelja na gostovanju Sheffield United sa 3-2.

Gosti su poveli u 17. minuti golom Alfiea Doughtyja, no Sheffield United je uzvratio s dva gola preko Olivera McBurniea (61) i Anela Ahmedhodžića (69). U nastavku susreta igrači Sheffielda su zabili još dva gola, ali oba u vlastitu mrežu.

U 77. minuti je Jack Robinson nesretno ubačaj Carltona Morrisa skrenuo u vlastitu mrežu, a četiri minute kasnije je i Anis Ben Slimane skrenuo loptu u vlastitu mrežu. Slimane se u sudačkoj nadoknadi mogao iskupiti, ali je pucao pored gola.

Bila je to druga uzastopna pobjeda Lutona koji se i dalje nalazi u zoni ispadanja, ali je zona spasa udaljena samo jedan bod.

U prvom današnjem ogledu Nottingham Forest je na gostovanju pobijedio Newcastle United sa 3-1.

Činilo se da će Newcastle lako do pobjede, kada je Aleksander Isak iz jedanaesterca u 23. minuti doveo "Svrake" u vodstvo. No, tada se na St James Parku pojavio Novozelanđanin Chris Wood, trostruki strijelac za Forest. Prvo je Wood zabio u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena, a potom i u 53. i 60. minuti za veliko iznenađenje. Wood je u Forest došao na posudbu u siječnju upravo iz Newcastlea. 

Nottingham Forest je tako upisao četvrtu pobjedu u prvenstvu i prvu pod novim trenerom Nunom Espiritom Santom, te  sa 17 bodova zauzima 16. poziciju na tablici. Newcastle je u krizi sa četvrtim porazom u zadnjih pet utakmica, te je sedmi s 29 bodova.

Nogometaši Liverpoola barem privremeno su preuzeli vrh ljestvice engleskog prvenstva nakon što su u susretu 19. kola Premier lige na gostovanju pobijedili Burnley sa 2-0.

"Redsi" su poveli već u šestoj minuti golom Darwina Nuneza, a pobjedu je potvrdio Diogo Jota u 90. minuti.

Liverpool je još dva puta tresao suparničku mrežu, ali su golovi Codyja Gakpa u 29. minuti i Harveyja Elliotta u 55. minuti poništeni nakon asistencije VAR-a.

Momčad Jurgena Kloppa je ovom pobjedom skočila na vrh ljestvice sa 42 boda, dva više od Arsenala kojeg u četvrtak očekuje ogled protiv West Hama.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:45