StoryEditorOCM
Strani nogometevo i razloga

Bomba iz Saudiijske Arabije! Slaven Bilić više nije trener Al Fateha, želi ga njegov bivši klub

Piše Sport SD
13. kolovoza 2024. - 12:11

Slaven Bilić (55) dobio je otkaz u Al Fatehu i klub je već blizu dogovora s novim trenerom. Tako pišu mediji u Saudijskoj Arabiji, a uskoro bi trebala slijediti i službena objava od strane kluba.

Bilić je, dakle, navodno dobio otkaz samo 13 mjeseci nakon što je preuzeo spomenuti klub. I to je otpušten praktički na pripremama u Sloveniji, u sklopu kojih je nedavno igrao s Lokomotivom i Varaždinom.

Nije išlo protiv bogatijih

Podsjetimo, povijesno saudijsko prvenstvo Bilić je završio na sedmom mjestu, što je dobar rezultat. Naime, došao je u Arabiju u jeku bjesomučnog trošenja tamošnjih klubova na svjetske zvijezde, pa je saudijska liga neočekivano došla u globalni fokus. 

No, Bilićev klub daleko je od budžeta i kadra Al Hilala, Al Nassra, Al Ittihada i Al Ahlija. Zato Al Fatehovo sedmo mjesto pod Bilićem nije neuspjeh. Hrvatski trener tamo je, od 34 utakmice, pobijedio u 13 mečeva, 9 je remizirao, a 14 izgubio. 

Nedavno su turski mediji pisali da je kandidat za ponovno preuzimanje Bešiktaša, a Bilić je kao trener vodio još mladu reprezentaciju Hrvatske, Lokomotiv Moskvu, West Ham, Al Ittihad, West Brom, BJ Guoan i Watford. 

image
Goran Mehkek /Cropix
image
Goran Mehkek /Cropix
image
Goran Mehkek /Cropix
image
Goran Mehkek /Cropix
image
Goran Mehkek /Cropix
image
Goran Mehkek /Cropix
image
Goran Mehkek /Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 07:43