StoryEditorOCM
Strani nogometprst sudbine

Bivši vratar Hajduka opet briljirao, pa doživio pravu dramu, ogromna bol na licu, liječnici su utrčali u teren...

Piše Ivica Marković
5. lipnja 2023. - 11:59

Ivo Grbić, golman Atletico Madrida kojeg hrvatski izbornik Zlatko Dalić nije pozvao na pripreme za finalni turnir Lige nacija, u nedjelju je u prvenstvenoj utakmici svoga kluba, koji je gostovao kod Villareala ponovno "radio čuda".

Imao je Ivo pet vrhunskih obrana i ponovno je bio jedan od stožernih igrača "Colchonerosa". Obranio je sve što je "morao", ali i ono što "nije morao", odnosno što mnogi golmani ne bi obranili. Pokazao je još jednom potrebnu i nespornu kvalitetu, jer da je nema zasigurno ne bi branio u jednom, od posljednjih 10-tak godina najboljih svjetskih klubova. Ivi je trebao samo kontinuitet igara kojeg je dobio ozljedom Jana Oblaka, prvog golmana Atletica. I tako je Ivo u kontinuitetu, na koji se toliko poziva Zlatko Dalić, branio desetak utakmica u kojima je pokazao da zna, da može i da se na njega u akcijama reprezentacije treba ozbiljno računati.

image
Jose Jordan/Afp

Nažalost, u 84. se minuti Grbić ozlijedio, prilikom borbe za loptu s jednim protivničkim igračem.

Prilikom jednog centaršuta, Grbić i igrač Villareala zajedno su skočili i protivnički igrač mu je "uvalija lakat" i gurnuo ga. Tako da ga je u kažiprst lijeve ruke pogodila lopta koju je trebao uhvatiti. Odmah se na Grbićevom licu vidjelo da je ozljeda izuzetno bolna jer je napravio grimasu koja je odavala težinu ozljede. U teren je odmah utrčalo medicinsko osoblje Atletico Madrida, koje je nekoliko minuta skidalo golmansku rukavicu s Ivine ruke, namještalo prst... Cijela "akcija" namještanja" prsta trajala je nekoliko minuta i zasigurno je bila bolna, što se moglo na TV ekranima iščitati po bolnim grimasama na golmanovom licu.

Nakon što je ozljeda sanirana Grbić je napustio teren, a zamijenio ga je rezervni golman.

Zadnjim sučevim zviždukom završila je španjolska La Liga u kojoj je Atletico Madrid ostao na trećem mjestu, plasiravši se u Ligu prvaka.

Gdje će igrati (braniti) sljedeće godine Grbić još uvijek ne zna, ali s obzirom u kakvoj je formi o tome ne treba brinuti.

Naravno, mogući ostanak u Atletico Madridu umnogome će ovisiti o njegovom statusu u klubu, odnosno o tome hoće li nominalno biti njihov prvi golman, što umnogome ovisi o opravku Jana Oblaka. Njegov klub mu je ponudio novi ugovor, no Ivo ima ponude i još nekih španjolskih prvoligaša kao i nekih klubova iz Liga petice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 21:40