StoryEditorOCM
Strani nogometnisu real ili city

Bivši trener Hajduka očitao lekciju Azerima: ono što nije uspio Osijek napravila je ciparska momčad u velikom stilu

Piše Marko Crnjak/SN
22. kolovoza 2024. - 21:39

Koliko je uistinu dobra Zira, koja je izbacila Osijek iz trećeg pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu boljim izvođenjem jedanaesteraca? Odgovor smo mogli dobiti u play-offu, a ponudio nam ga je Valdas Dambrauskas. Bivši trener Hajduka sa svojom Omonijom slavio je nad Azerbajdžancima čak 6:0 i oduševio ciparske navijače na GSP stadionu!

Ne da je Dambrauskas pred domaćom publikom napravio korak, nego sto koraka prema Konferencijskoj ligi. Samo teorija, i to suluda, drži u igri "krvnike" Osijeka, koji su već na poluvremenu brojali tri gola u mreži. Za domaću Omoniju redom su zabijali Khammas u 13., Willy Semedo s bijele točke u 34. pa Mariusz Stepinski u 45+1. minuti. U nadolazećih 25 minuta, rezultat se već udvostručio zaslugama Stepinskog u 54., Ewandra Coste u 60. te ponovo Semeda u 70. minuti, pišu Sportske novosti.

Bila je to čista demonstracija moći Omonije i teški debakl Zire, a ujedno i još jedna indirektna poruka hrvatskom nogometu, koji s takvim Azerima uspije imati problema... S Azerima koji u Cipru djeluju gotovo pa amaterski! A Cipar i Nikozija baš i nisu ni Španjolska ni Madrid...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2024 04:27