StoryEditorOCM
Strani nogometodgoda slavlja

Bivši igrač Hajduka na prazan gol gađao za povijesnu titulu, pogledajte nevjerojatan promašaj u sudačkoj nadoknadi

Piše Sport SD
7. svibnja 2023. - 19:14

Rakow će osvojiti nogometno prvenstvo Poljske, u to nema nikakve sumnje. Bit će im to prvi naslov u povijesti kluba. Na čelu su Ekstraklase sa 71 bodom, prvi pratitelj, odnosno varšavska Legia, uoči 31. kola brojala je 11 manje. Rakowu su do kraja ostale tri utakmice, a u nedjelju su imali šansu proslaviti titulu.

Trebao im je barem bod na gostovanju kod Korone Kielce i u posljednjim se sekundama ukazala šansa za egal, a Fran Tudor propustio ju je iskoristiti. Korona je povela u 36. minuti pogotkom Jakuba Lukowskog s bijele točke, a do kraja ogleda Rakow je neuspješno tražio put do protivničke mreže. Najbolja šansa pripala je bivšem igraču Hajduka u petoj minuti nadoknade.

Deset sekundi prije kraja vratar Korone Marcel Zapitovsky napravio je veliku pogrešku. Prilikom ispucavanja je poslao loptu direktno u noge protivnika, a u nastavku akcije slijedilo je dodavanje prema Tudoru, koji se nalazio 10-ak metara od gola i gledao na prazna vrata. Bio je to izrazito lagan zadatak, samo je trebao desnicom dovršiti posao i krenulo bi veliko slavlje. No, Tudor je loše zahvatio loptu i poslao ju pored vratnice.

Tudorovo veliki promašaj pogledajte OVDJE.

Ipak, Rakow bi svejedno mogao večeras osigurati titulu. Legia trenutno gostuje kod Pogona i gubi 0:1, a potrebna im je pobjeda da bi zadržali teoretske šanse za naslov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 07:56