StoryEditorOCM
Strani nogometovo bi odjeknulo

Bivšem hajdukovcu sprema se transfer života? Prati ga slavni klub: ‘Zbog njega sam došao, osvojio me još u Splitu...‘

Piše Sport SD
12. listopada 2024. - 10:00

Ardian Ismajli odigrao je svih 90 minuta u porazu od Češke 0:2. Albanski reprezentativac i bivši hajdukovac našao se u središtu priče nakon utakmice jer kako pišu talijanski mediji s tribine su ga pratili skauti Juventusa. Slavni klub na svom radaru navodno ima upravo Ismajlija kao rješenje na stoperskoj poziciji nakon ozljede Brazilca Bremera koji je "out" do kraja sezone.

Ismajli je trenutno član Empolija, desetoplasirane momčadi u poretku Serie A. Nakon sedam kola imaju samo jedan poraz i četiri primljena pogotka. Najveće zasluge za to idu baš nekadašnjem hajdukovcu, a posebno je dobar bio baš u dvoboju s Juventusom (0:0). Za to bi sada itekako mogao biti nagrađen...

image
Ante Cizmic/Cropix

Na Poljud je iz Albanije stigao u veljači 2016. Krenuo je u drugoj momčadi splitskog kluba, no brzo je prebačen u prvu gdje mu nije trebalo dugo kako bi se izborio za mjestu u prvih 11. Za Bijele je odigrao 93 utakmice upisavši i dva pogotka. Hajduk ga je u rujnu 2020. transferirao u Speziju za 2.2 milijuna eura. Već u sljedećoj sezoni kupio ga je Empoli.

image
Isabella Bonotto/Afp

Za njih je do sada nastupio 82 puta, a kako stvari stoje neće još puno. Naime, sljedeće ljeta mu istječe ugovor, a to znači da već od siječnja ima pravo pregovarati s drugim klubovima. Ne produži li vjernost Empoliju, u novi klub će na ljeto stići bez odštete. Za albansku reprezentaciju skupio je 41 nastup i tri gola.

image
Vojko Basic/Cropix

O njemu je biranim riječima za talijanski Tuttosport govorio Christian Panucci, bivši talijanski reprezentativac i izbornik Albanije.

- Putovao sam po Europi i tražio nove igrače koje bih pozvao. Zbog njega sam došao u Split. Odmah me osvojio. Razgovarali smo kako bih ga uvjerio da izabere Albaniju jer je već bio u krugu reprezentacije Kosova. Prihvatio je Albaniju zbog mene. Čovjek je od riječi, održao je obećanje. Prije mene, nitko u Savezu nije ni znao za njega.

image
Paun Paunovic/Cropix
image
Michal Cizek/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. listopad 2024 10:00