StoryEditorOCM
Strani nogometNapustio Skandinavce

Bio je jedna od prvih želja Mr. Footballa u Hajduku, a sad će u Kini igrati s bivšim hrvatskim reprezentativcem

Piše Sport SD
16. veljače 2024. - 10:16

Bilo je vrijeme velikih očekivanja kad se trebala promijeniti kompletna krvna slika momčadi Hajduka koja je u to vrijeme bila daleko od Europe. Stigao je onda na čelo sportskog sektora Mindaugas Nikoličius, a kako je bio zimski prijelazni rok prije tri godine, kao i uvijek u to vrijeme, vezala su se razna imena uz ‘bijele‘.

Jedno od imena koje se provuklo kroz medije dolazilo je iz finske lige. Naime, u tamošnjim medijima prije tri godine direktor prvoligaša IFK Mariehamna, Peter Mattson, otkrio je medijima da veliki interes vlada za njihovog, tada, 21-godišnjeg napadača Albiona Ademija.

image
AFP

- Turski Trabzonspor, švicarski Basel, nizozemski AZ Alkmaar, njemački Greuther Fürth i hrvatski Hajduk iz Splita iskazali su interes za dovođenje Albiona Ademija, a neki od njih poslali su i konkretne ponude. Mislim da ga nećemo moći zadržati - kazao je tad direktor IFK Mariehamna, Peter Mattson, a Ademi s tim finskim klubom imao je ugovor do kraja 2021. godine.

Po isteku ugovora otišao je u švedski Djugarden, a tijekom karijere igrao je samo za finske i švedske klubove. Sve do ove zime kad je promijenio sredinu. Naime, Ademi je novi igrač kineskog TJ Jinmen Tigera, a u klubu ga je dočekao bivši hrvatski reprezentativac i legenda Osijeka Mile Škorić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 09:36