StoryEditor
Strani nogometdobio spor

Bin Ladeni u Premier League? Visoki sud dodijelio vlasništvo nad engleskim prvoligašem saudijskom princu, on namjerava udio u klubu prodati ozloglašenoj obitelji

Piše A.J.
20. rujna 2019. - 12:30

Britanski Visoki sud prije koji dan je donio odluku da suvlasnik Sheffield Uniteda Kevin McCabe mora prodati svojih 50% udjela drugom suvlasniku saudijskom princu Abdullahu.

Abdullah Bin Mosaad Bin Abdulaziz Al Saud član je saudijske kraljevske obitelji i unuk kralja Abdulaziza, osnivača moderne Saudijske Arabije, a od 2017. godine je u sporu s McCabeom oko preuzimanja kluba.

Nakon odluke u njegovu korist, Abdullah je rekao da neće prodati klub, već da mu je u potpunosti posvećen, te da podržava trenutnog trenera Chrisa Wildera.

- Novac je značajan faktor, ali kada bi bilo sve u novcu, odmah bih prodao klub. Moj glavni fokus je dovesti sponzore iz Saudijske Arabije - izjavio je novi vlasnik engleskog prvoligaša i otkrio da je za kupovinu dionica zainteresirana obitelj Bin Laden.

- Uvrijedim se kada netko kaže da je ime Bin Laden na lošem glasu. Svaka obitelj može imati jednog lošeg pojedinca, ali oni su jako ugledna obitelj. Nisam do sada poslovao s njima, ali bit će mi zadovoljstvo. Ime obitelji Bin Laden nije osramoćeno i nešto što bih trebao skrivati - izričit je bio Abdullah.

Obitelj koja je široj javnosti najpoznatija po teroristu Osami, bogatstvo je stekla u građevinskoj industriji, a navodno je već dulje vrijeme zainteresirana za kupnju dionica Sheffield Uniteda.

Ostaje za vidjeti kako će navijači kluba reagirati na ove vijesti, a potrebno je još naglasiti da će novi predsjednik kluba biti Abdullahov zet, 26-godišnji princ Musaad.

Izdvojeno

11. srpanj 2020 17:39