StoryEditor
Strani nogomethalo, engleska

Bilić na pragu Premiershipa: Dvije pobjede i unutra smo. Dobri smo mi, ali problem nam zadaje Brentford koji pobjeđuje sve odreda

16. srpnja 2020. - 09:31
AFP

Hrabro i svim srcem, nećemo popustit sad kad smo nadomak cilju – javio nam se Slaven Bilić, sav u zanosu, dva kola prije kraja maratona engleske druge lige.

Tako blizu, a tako još daleko, Slaven Bilić za kormilom WBA pred ulaskom je u elitno englesko društvo, a nakon 0:0 kontra Fulhama, za vratom mu puše Brentford. Leeds je prvi, to već dobro zna tko prati Championship, WBA drugi, a prva dvojica ulaze izravno. Plasirani od trećeg do šestog mjesta igraju kvalifikacije za još jedno mjesto popune, ali pusti kvalifikacije, treba bit drugi i sve riješiti izravno.

- Mi smo od sedmog kola prvi ili drugi, na toj poziciji koja vodi izravno i sad nakon 44 kola još smo tu i još samo dvije runde su ostale. Moramo bit do kraja hrabri, odlučni, imamo Huddersfield u gostima već u petak i QPR kod kuće, dvije pobjede i unutra smo. Dobri smo mi, ali problem nam zadaje Brentford koji pobjeđuje sve odreda.

Brentford je igrao sinoć protiv Prestona, ne znajući rezultat dok smo pričali, računali smo kao da pobjeđuje. Je li 0:0 s Fulhamom dobro ili loše?

- Fulham je prava ekipa i oni imaju ambicije za prvu ligu, za kvalifikacije, ekipa su u punoj formi. Na nama je bio veći pritisak jer mi kao moramo, drugi smo i čuvamo poziciju, a oni napadaju na sve ili ništa pa što bude. U početku su nam uzeli balun, nije to bilo lijepo, ne osjećaš se dobro, ali smo se othrvali, a u nastavku smo mi bili bolji. Oni jesu pucali u gredu iz daleka, genijalnošću svoga Francuza (Knockaert, op. a.), ali smo mi igrali dobro.

‘Puni smo snage’

Kako vam ide nakon korone, trče li momčad?

- Dobri smo. Imamo snage. Trebali smo pobijedit u Blackburnu, a bio je samo remi... Je li to bio kiks, gledajte, to je dobar rezultat, međutim Brentford nam puše za vrat i stvara brige jer pobjeđuju. Gledam statistiku naših utakmica, poduplali smo broj šuteva na protivnički gol, smanjili šuteve protiv nas. Momčad dobro diše. Mi smo se od pauze oporavili, popravili i optimist sam.

Protiv Huddersfielda već u petak?

- Non-stop je ubitačan ritam, pet utakmica igramo u 13 dana, a nije nas ni raspored pomazio. Ja nikad ne kašljem na raspored, ne prigovaram, ali sad nas je umjesto u subotu stavilo igrat u petak, ta 24 sata više predaha bila bi nam dragocjena, Međutim, budimo iskreni, nema sad kukanja, grintanja, idemo dobit ove dvije i gotovo!

Testovi dvaput tjedno

Sretno vam, a kakav je nogomet post-korone, putovanja, općenito psihoza?

- Nema publike, to je jasno, a putovanja su nam sva autobusom, jer mi smo Midlands, u centru smo Otoka i sve nam je relativno blizu. Samo su pravila u svlačionici drugačija, distanca i te stvari. Nema više psihoze da juriš na tv gledat vijesti koliko je zaraženih, utoliko je psihoza popustila i naučiš se živjeti s virusom.

A testovi?

- Dvaput tjedno, redovito, ponedjeljkom i četvrtkom, bris iz nosa. Što ima bit neugodno, navikneš se, kao da krv vadiš. Nema, srećom, zaraženih.

Blizu ste cilja?

- Samo hrabro do kraja!

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2021 14:37