StoryEditorOCM
Strani nogometzanimljivo...

Bild otkrio detalje s velikih pregovora: novog izbornika Njemačke dijelom će financirati i Bayern?!

Piše Goran Čičin-Mašansker/SN
22. rujna 2023. - 10:25

Julian Nagelsmann još uvijek nije službeno postao izbornikom njemačke nogometne reprezentacije. Trenutačno se raspravlja o detaljima ugovora 36-godišnjeg stručnjaka, a Nogometni savez Njemačke mogao bi ga potvrditi već danas.

Očekuje se da će Nagelsmann mjesečno zarađivati oko 400.000 eura, odnosno ukupno oko 3,6 milijuna eura za devet mjeseci, jer bi mu ugovor trebao trajati samo do završetka Europskog prvenstva kojem je Njemačka domaćin sljedećeg ljeta, prenose Sportske novosti.

Sport Bild otkriva kako je to ispod iznosa kojeg je zarađivao u Bayernu, u kojem je i dalje na plaći iako je smijenjen s trenerske pozicije. Stoga su čelnici Saveza i kluba u razgovorima tražili konstruktivno rješenje. Na kraju se došlo do zaključka da bi Bayern čak trebao uplatiti odštetu DFB-u, osim što bi se trebao odreći naknade za transfer mladog stručnjaka.

O tome su raspravljali šef Bayernove uprave Jan-Christian Dreesen te predstavnici Saveza Hans-Joachim Watzke i Bernd Neuendorf. Bavarci su navodno spremni Nagelsmannu uplatiti iznos između milijun i milijun i pol eura kako bi razlika između njegove plaće u Bayernu i reprezentaciji bila što manja.

On je, naime, i dalje na plaći od oko 7 milijuna eura za ovu sezonu, a tri mjeseca su mu već isplaćena. Dobije li i spomenuti bonus, Bayern bi s Nagelsmannom razriješio sve ugovorne obveze te on više ne bi imao pravo na plaću do ljeta 2026. godine, što mu je zajamčeno u sadašnjem ugovoru.

S druge pak strane, nakon Eura bi daroviti stručnjak bio slobodan u odabiru produljenja ugovora u ulozi njemačkog izbornika ili pak povratka u klupski nogomet.

U cijeloj je priči zanimljiva podudarnost da je Nagelsmann zamijenio Hansija Flicka kao trener Bayerna, a sad će se to dogoditi i na klupi reprezentacije Njemačke...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 00:05