StoryEditorOCM
Strani nogometSve se zna

Bijelima se smiješi gostovanje na kojem se očekuje invazija navijača, evo tko čeka boljeg iz sraza Hajduka i Torshavna

Piše F. V.
1. kolovoza 2024. - 21:34

Bolji iz dvostrukog ogleda Hajduka i HB Torshavna iz Farskih otoka u 3. kolu kvalifikacija Konferencijske lige igrat će protiv slovačkog Ružomberoka.

U uzvratnom susretu 2. kola kvalifikacija Europske lige Trabzonspor je u Turskoj svladao Ružomberok 1:0, a već ranije je ždrijebom odlučeno kako će pobjednik para 2. kola kvalifikacija KL između Hajduka i HB Torshavna na poraženog iz tog dvoboja. Kako je u prvom susretu bilo 2:0 za turski sastav u Slovačkoj, s ukupnih 3:0 dalje u EL ide Tranzonspor, a Hajduk trenera Gennara Gattusa ili Torshavn ide na Slovake u 3. kolu kvalifikacija KL.

Makar se po rezultatu čini kako je sve išlo glatko, imao je i Ružomberok svoje prilike. Najbolju u prvom poluvremenu nije iskoristio veznjak i kapetan gostiju Martin Chrien čiji šut je obranjen. Isti je bio slučaj i kada se na drugoj strani u velikoj šansi našao Mahmoud Trezeguet. Početkom nastavka za domaćina je veliku šansu zapucao Denis Dragus, izišao je pred vratara, ali i poslao je loptu pored vrata. Pokušavali su za goste Simon Gabriel, Tomitej Mudry, ali nije išlo. Zato je išlo Dragusa. Rumunjski reprezentativac je u 65. minuti zabio s 15 metara nakon asistencije Edina Višće što je bio jedini pogodak na susretu makar je bilo još prigoda.

Povremeni hrvatski reprezentativci Mislav Oršić i Borna Barišić nisu bili u početnoj postavi Trabzonspora. Oršić uopće nije ulazio u igru, a Barišić je dobio zadnjih šest minuta regularnog dijela utakmice i sudačku nadoknadu.

Prvi susret 3. kola kvalifikacija KL igrat će se u četvrtak 8. kolovoza u Slovačkoj. Uzvrat bi se trebao igrati sedam dana kasnije, 15. kolovoza na Poljudu ili na Farskim otocima. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 19:02