StoryEditor
Strani nogometnove platforme

Bayern i Borussia Dortmund najavili ‘virtualne turneje‘: Naši obožavatelji širom svijeta mogu se veseliti uzbudljivom sadržaju

Piše Hina
25. lipnja 2020. - 23:03
Federico Gambarini/AFP

Njemački nogometni velikani Bayern Munchen i Borussia Dortmund najavili su "virtualne turneje" nakon što su njihovi ljetni rasporedi poremećeni pandemijom koronavirusa.

Njemački prvak je najavio "Audi Summer Tour", koji će trajati od 25. srpnja do 2. kolovoza.

Bavarci žele virtualnim događajima omogućiti svojim navijačima da prate pripreme za novu sezonu na digitalnim platformama, te im omogućiti virtualne navijačke izazove i interakciju s igračima.

"Kako ove godine nažalost, nismo u mogućnosti krenuti na ljetnu turneju, kao što smo to radili prijašnjih godina, sada smo zajedno s našim partnerom stvorili ovu globalnu digitalnu inicijativu. Naši obožavatelji širom svijeta mogu se veseliti uzbudljivom sadržaju na našim platformama," naglasio je izvršni direktor Karl-Heinz Rummeniggea.

Bayern je tako postao drugi klub koji je najavio planove za virtualnu turneju. U srijedu je to učinio i najveći rival Borussija Dortmund koja je otkazala ljetno putovanje u Kinu i zemlje u jugoistočnoj Aziji.

Umjesto toga u prvom tjednu kolovoza pokrenut će "BVB Virtual Asia Tour" 

Navijačima će biti pružena prilika za virtualno druženje s igračima, live streaming treninga i eventualno prijateljskih utakmica...

Turneja će uključivati više od 30 navijačkih klubova BVB-a u regiji, ali i azijske partnere. Planirano je predstavljanje novog dresa kupa koji će BVB nositi u svim utakmicama DFB kupa, Lige prvaka i međunarodnim prijateljskim susretima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

02. ožujak 2021 11:46