Strani nogomet'crni petak'

'Baš kada pomislite da talijanski nogomet ne može pasti niže...': Corriere dello Sport skandaloznom naslovnicom šokirao svijet

Piše PSD

Inter i Roma u petak u 20.45 igraju derbiju 15. kola Serie A, a izdanje talijanskog dnevnika Corriere dello Sport za četvrtak izašlo je sa skandaloznom naslovnicom.

Na naslovnici se nalaze tamnoputi napadač Intera Romelu Lukaku i branič Rome Chris Smalling uz veliki naslov 'Crni petak'.

To je izazvalo lavinu reakcija, ne samo talijanske, već i svjetske javnosti, pogotovo kada se uzme ui obzir da u posljednje vrijeme "čizmu" potresa jaki val rasizma na nogometnim terenima.

- Baš kada pomislite da talijanski nogomet ne može pasti niže Corriere dello Sport izađe s ovakvom naslovnicom, napisao je jedan navijač, a drugi je dodao: 'To jednostavno nije normalno'.

ESPN-ov novinar Matteo Bonetti također je ostao šokiran i nazvao ljude u Corriere dello Sportu "neznalicama s uobičajenim rasističkim tonovima", a njihov potez "sramotnim".

Ako je do sada bilo ikakvih dilema, ovaj potez kultnog sportskog dnevnika definitivna je potvrda da Italija ima velikih problema s rasizmom i da su oni ukorijenjeni mnogo dublje nego što se misli. 

#ROMELU LUKAKU#SERIE A#CHRIS SMALLING#CORIERRE DELLO SPORT