StoryEditorOCM
Strani nogometodlučna reakcija

AZ Alkmaar izrekao zabranu dolaska na stadion za 43 navijača koji su sudjelovali u napadu na pristalice West Hama

Piše Hina
26. svibnja 2023. - 18:52

Vodstvo AZ Alkmaara izreklo je zabranu dolaska na stadion za 43 navijača koji su napali navijače West Hama za vrijeme uzvratne polufinalne utakmice Konferencijske lige odigrane u Nizozemskoj.

West Ham je u tom dvoboju svladao domaću momčad s 1-0 te s ukupnih 3-1 izborio mjesto u finalu ovog natjecanja koje je na rasporedu 7. lipnja u Pragu, a u kojem će londonska momčad igrati protiv talijanske Fiorentine.

Po završetku dvoboja u Alkmaaru ratoborni domaći navijači su krenuli i prema dijelu stadiona u kojem su bili smješteni prijatelji članovi obitelji igrača West Hama. Nekolicina njih se i suočila s nizozemskim nasilnicima, ali nitko u tom incidentu nije ozlijeđen. 

- AZ je izdao 43 zabrane dolaska na stadion kao odgovor na prošlotjedne nemire. To se odnosi na posjetitelje koji su sudjelovali u izgredima na polufinalnoj utakmici Konferencijske lige u Alkmaaru - stoji u priopćenju nizozemskog nogometnog prvoligaša u kojem se navodi da su moguće i dodatne zabrane te da se provodi kriminalistička istraga spomenutih događaja. 

Disciplinsko tijelo Europskog nogometnog saveza (UEFA) će odluku o mogućim sankcijama donijeti nakon što budu razmotrena izvješća službenih osoba na tom dvoboju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 23:23