StoryEditorOCM
Strani nogometnada u povratku

Ante Palaversa ima novi klub! Nakon bombastičnog transfera iz Hajduka u Manchester City nije se naigrao, sad ima šansu

Piše Sport SD
8. kolovoza 2024. - 14:18

Aberdeen je potpisao ugovor s bivšim veznjakom Hajduka i Manchester Cityja Antom Palaversom iz Troyesa.

Ovaj 24-godišnji Hrvat potpisao je jednogodišnji ugovor, s tim da klub iz škotskog Premiershipa ima opciju na još dvije godine.

Prešao je u City iz Hajduka uz odštetu od oko 6.3 milijuna eura  u siječnju 2019. godine. Palaversa nije uspio napraviti proboj u prvu momčad Cityja, ali menadžer Donsa Jimmy Thelin rekao je za svoju klupsku web stranicu:

- Ante je igrač s jakim pedigreom. On će svojim tehničkim sposobnostima donijeti pravu kvalitetu našim mogućnostima u veznom redu. Imao je frustrirajuće razdoblje u posljednjih osamnaest mjeseci. Međutim, on je igrač za kojeg vjerujemo da ima značajan potencijal.

Nakon što ga je City ponovno posudio splitskom klubu, također je išao i na posudbu u Oostende u Belgiji, Getafe u Španjolskoj i Kortrijk u Belgiji prije trajnog transfera u Troyes.

image

U dresu Kortrijka

Bruno Fahy/Belga Via Afp

Palaversa je upisao samo devet nastupa za francusku momčad unatoč njihovom ispadanju u Ligue 2, a iz Aberdeena ističu da je tome kumovala ozljeda.

- Osjećam da moram iskoristiti ovu priliku u Aberdeenu da se dokažem i vratim svoju karijeru na pravi put - rekao je Palaversa. - Znam da je to veliki klub. Kreativan sam vezni igrač, volim igrati nogomet i vjerujem da ću ovdje dobiti svoju priliku.

Poslu, odnosno transferu, "kumovali" su i priredili su ga, te izveli, hrvatski menadžeri, poznati već na sceni: Marijan Šišić iz Zagreba i Joke Buzov iz Splita. Oni skrbe već neko vrijeme o karijeri Ante Palaverse i vode računa da velika nada i daroviti bivši hajdukovac izabere najprikladnije klubove za uspon svoje karijere. Aberdeen je sada taj!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 15:33