StoryEditorOCM

Ancelotti drži lekciju Modrićevom nasljedniku, ali ‘škola‘ nije mogla proći bez Lukinog nadzora

Piše SPORT SD
28. srpnja 2023. - 17:20

U svijetu modernog nogometa u medijima i među navijačima jedne od najdominantnijih metrika uspjeha su statistike igrača. Ono što se kroz sliku brojki ne može prikazati je takozvani „test očiju“, kada se nečije nogometno znanje izrazito vidi samo kroz direktan pogled na utakmicu, pišu Sportske novosti.

Upravo se u takvim situacijama najbolje razaznaju najveći majstori, njihova mirnoća, strpljenje i tehnika, nešto što se ne može gledati kroz okvire statistike. Naš najveći nogometni znalac Luka Modrić upravo je preslika takvog igrača, a to dobro zna i njegov trener Carlo Ancelotti.

Talijanski stručnjak uhvaćen je na treningu Reala u direktnom razgovoru s mladim talentom Eduardom Camavingom, nakon čega je uslijedila vježba čiji je fokus dvije stvari – dodir i pokretljivost, i to sve pod obzorom Luke Modrića koji je gledao sa strane i davao savjete mladom Francuzu zajedno s trenerom Ancelottijem.

Video situacije s treninga možete pogledati OVDJE.

Francuski veznjak vratio je loptu i stao na travnjak, a ono što je trener Real Madrida želio poučiti je koliko je važno biti aktivan prije svake primljene lopte. Real će sutra s početkom od 23:00 odigrati svoju posljednju pripremnu utakmicu na turneji u Americi, a protivnik će biti najveći mogući rival, aktualni prvak Barcelona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:14