StoryEditor
Strani nogometteški trenuci

Alvaro Morata je u polufinalu prošao put od junaka do tragičara: Ova ekipa je zaslužila više, kao i cijela Španjolska

7. srpnja 2021. - 20:01

Napadač španjolske nogometne reprezentacije Alvaro Morata, koji je u polufinalu EP-a protiv Italije prošao put od junaka do tragičara, oglasio se nakon poraza "Furije".

- Ova ekipa je zaslužila više, kao i cijela Španjolska - napisao je Morata na društvenim mrežama.

- To je bio moj san, naš san, mogu samo reći da sam ponosan što sam bio dio ove grupe. Hvala svima koji su vjerovali u nas. Nogomet ponekad može biti težak - poručio je napadač Atletico Madrida koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Juventusu.

Morata je u 80. minuti zabio za 1-1 spasivši "Furiju" od poraza. Međutim, prilikom izvođenja jedanaesteraca je promašio u petoj seriji nakon čega je Jorginho donio pobjedu Talijanima.

- Imao je problema s aduktorom, ali svejedno je htio izvesti jedanaesterac i to puno govori o njegovoj osobnosti - kazao je španjolski izbornik Luis Enrique.

- Odlično se snašao u teškim situacijama, stvarao je probleme protivnicima i postigao gol - dodao je Enrique.

Španjolska javnost je tijekom EURO-a kritizirala Moratu zbog njegovih nastupa, čak je primao prijetnje, a vrijeđali su i njegovu obitelj.

- Shvaćam da me kritiziraju zato što nisam zabio, ali ljudi nemaju pojma kako je to primati prijetnje kakve ja primam, čitati "nadam se da će ti djeca umrijeti"  - kazao je Morata nakon utakmice protiv Poljske.

item - id = 1111104
related id = 0 -> 1127234
related id = 1 -> 1113367
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2021 10:04