StoryEditor
Strani nogometstali uz FIFA-u

Afrička federacija za nogometno SP svake dvije godine: prvi su kontinentalna organizacija koja je podržava ovu mogućnost

26. studenog 2021. - 18:11

Konfederacija afričkih nogometnih saveza (CAF) u petak je postala prva kontinentalna nogometna federacija koja je podržala mogućnost da se svjetska prvenstva održavaju svake dvije godine. 

Na izvanrednom kongresu CAF-a u Kairu usvojen je zaključak da bi kongres Fife mogao proučiti tu mogućnost. Tako je predsjednik Fife Gianni Infantino dobio prvu službenu potporu ideji o tome da svjetska prvenstva budu svake dvije godine, umjesto svake četiri, kao što je sada. 

Toj ideji protive se europska (Uefa) i južnoamerička (Conmebol) nogometna federacija, dvije najmoćnije na svijetu, najjače lige i klubovi, te brojni igrači, ali i navijači.  

Infantino je kazao da se Uefa i Conmebol protive ovoj ideji jer se boje da bi izgubili vodeći položaj.

- Oni koji su protiv, sada su na vrhu. Tako je to u životu kad je u pitanju bilo koja reforma, uvijek su protiv oni koji su na vrhu i boje se da bi mogli izgubiti svoj položaj - izjavio je Infantino, koji je bio počasni gost na kongresu Konfederacije afričkih nogometnih saveza. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. siječanj 2022 20:06