StoryEditor
Strani nogometnesvakidašnja utakmica

'Ako ste vas dvojica treneri, svatko to može biti': Maurizio Sarri prisjetio se kritike svog prijatelja koju mu je rekao na počecima karijere

Piše A.J.
26. prosinca 2019. - 11:51

Maurizio Sarri i Massimiliano Allegri jedni su od najboljih trenera današnjice, ali u prošlosti nisu svi mislili da će to i postati.

Trener Juventusa ispričao je talijanskim medijima situaciju koja se dogodila prije 16 godina, kada su on i njegov kolega bili na počecima svojih trenerskih karijera.

Sarrijev Sangiovannese ugostio je Allegrijev Aglianese u sklopu talijanske C2 lige (tada 4. razreda talijanskog nogometa), a godina je bila 2003. Susret je završio 0:0, a nijedna momčad nije uputila udarac u okvir gola. Nakon utakmice Sarriju je prišao njegov prijatelj i poručio mu: "Ako ste vas dvojica treneri, svatko to može biti":

- Nitko nije vjerovao u nas, prisjetio se Talijan.

- Nadam se i vjerujem da je još nešto od tog Sarrija ostalo u meni danas. Nisam promijenio način na koji pristupam nogometu, a emocije koje sam osjetio u Sangiovanneseu su nešto što sam rijetko doživio kasnije u karijeri. Čak se ni međunarodna finala ne mogu mjeriti s tim, zaključio je Sarri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. rujan 2020 03:25