StoryEditorOCM
RukometSvjetsko Ožujsko kup

U dvorani na Ribnjaku se okupilo 750 rukometnih veterana, Li Huan iz Hondurasa kaže: Dva dana smo putovale do Omiša, ali je vrijedilo

11. svibnja 2019. - 09:59

Preko 750 rukometaša i rukometašica u 28 ekipa okupilo se na trećem Svjetskom Ožujsko kupu rukometnih veterana svečano otvorenom u omiškoj dvorani Ribnjak.

Neslužbeno svjetsko prvenstvo veterana ujedno je i rekordno, a organizator Mario Čaljkušić čak je morao odbiti neke prijave zbog nedostatka kapaciteta.

- Najveći dio posla oko organizacije je obavljen, a sada nam ostaje osigurati da natjecanja prođu u redu i da se svi vrate kućama sretni i zadovoljni. Plan je naredne godine premašiti brojku od 1000 natjecatelja i ući u službeni kalendar EHFa, a godinu iza i 1500! Povratne informacije daju nam za pravo biti optimistični – zadovoljan je Čaljkušić koji je ove godine u grad na ušću Cetine privukao predstavnike iz dalekog Hondurasa, Ujedinjenih Arapskih Emirata (Dubai), Brazila, Portugala...

Li Huan iz Female Master Teama iz Hondurasa oduševljena je viđenim.

- Dolazimo s drugog kraja svijeta i putovale smo dva dana da bismo stigle u Omiš, ali je vrijedilo! Nismo došle samo zbog sporta, nego i zbog druženja i upoznavanja novih ljudi te vaše prekrasne zemlje.

I ove je godine u Omiš stiglo mnogo osvajača medalja sa svjetskih i europskih prvenstava, Olimpijskih igara, a među njima i legendarni Patrik Ćavar koji je službeni promotor Kupa čiji je slogan također znakovit („Game is not over“).

- Preko 750 sudionika impresivna je brojka, ali ima još dosta prostora za napredak i nastavit ćemo raditi na popularizaciji turnira. Koliko neke ekipe ozbiljno shvaćaju ovo natjecanje dovoljno govori podatak da su lanjski pobjednici Torpedo iz Ukrajine uoči dolaska u Omiš odradili dvotjedne pripreme – otkrio je Ćavar koji se u svom stilu malo i našalio:

- Prije smo se svi borili za mjesto na terenu, a sada se borimo tko će ostati na klupi.

Dobrodošlicu sudionicima zaželjeli su i gradonačelnik Omiša Ivo Tomasović, direktor Turističke zajednice Splitskodalmatinske Joško Stella, kao i zamjenik pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije Petar Škovrlj. Natjecanja se odvijaju u dvije dvorane u Ribnjaku i traju do sutra poslijepodne kad se igraju finala u pet kategorija – tri muške (35+, 42+ i 50+) te dvije ženske (30+, 40+).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 11:06