StoryEditorOCM
Rukometnovi ispiti

Tri povratnika i jedno novo ime: Sigurdsson objavio popis igrača za dvije važne kvalifikacijske utakmice za Euro

Piše Hina
23. listopada 2024. - 14:01

Izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije Dagur Sigurdsson objavio je u srijedu popis igrača za dvije kvalifikacijske utakmice za EHF EURO 2026. godine protiv Belgije i Luxemburga koje su na rasporedu na početku studenog. 

Reprezentacija se okuplja u Zagrebu 4. studenog, i odmah nakon kraćeg druženja s medijima odlazi u Prelog. Bit će to vrlo intenzivan tjedan, jer ekipa praktički ima samo dva dana za treninge, a zatim je u tri dana čekaju dva susreta kvalifikacija. Prvi je protiv Belgije u Varaždinu, 7. studenog s početkom u 18 sati. Dan poslije, reprezentacija leti za Luxemburg gdje je čeka drugi susret iz ovog ciklusa s domaćinom, 9. studenog u 20.15 sati.

Na izbornikovom popisu nalazi se 20 igrača. U odnosu na zadnju akciju, odnosno Olimpijske igre u Parizu na popisu ima manjih promjena. U sastav reprezentacije vraćaju se David Mandić, Marko Mamić i Mateo Maraš, a novo ime na popisu je Gianfranco Pribetić.

Uz Belgiju i Luxemburg, u četvrtoj kvalifikacijskoj skupini u kojoj je i Hrvatska nalazi se još i Češka s kojom će hrvatski rukometaši igrati sredinom ožujka sljedeće godine. Dvije najbolje reprezentacije iz skupine prolaze izravno na Europsko prvenstvo kojem su domaćini Danska, Norveška i Švedska 2026. godine.

Ulaznice za utakmicu protiv Belgije mogu se kupiti putem poveznice www.ulaznice.hr i koštaju sedam eura za mjesta iza gola te 13 eura na centralnim tribinama.

Popis igrača

Vratari: Dominik Kuzmanović (VfL GUMMERSBACH), Matej Mandić (RK ZAGREB), Sandro Meštrić (INDUSTRIA KIELCE),

Krila: David Mandić (MT MELSUNGEN), Lovro Mihić (ORLEN WISLA PLOCK), Mario Šoštarić (OTP BANK – PICK SZEGED), Filip Glavaš (RK ZAGREB),

Vanjski: Zvonimir Srna (RK ZAGREB), Tin Lučin (RK NEXE), Marko Mamić (SC DHfK LEIPZIG), Domagoj Duvnjak (THW KIEL), Luka Cindrić (MKB VESZPREM KC), Ivano Pavlović (RK ZAGREB), Ivan Martinović (RHEIN-NECKAR LÖWEN), Luka Lovre Klarica (RK ZAGREB),  Mateo Maraš (TATABANYA KC)

Pivoti: Veron Načinović (HB MONTPELLIER), Marin Šipić (HC KRIENS – LUZERN), Nikola Grahovac (MKB VESZPREM KC), Gianfranco Pribetić (TVB 1898 STUTTGART)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2024 14:01