StoryEditor
Rukometeuropsko prvenstvo

Stručno oko: ‘Vidjelo se da su naši igrači u drugom poluvremenu izašli odlučni da pobjede, Šego i Duvnjak bili su izvanredni‘

Piše Toni Bilić
14. siječnja 2020. - 08:29
Ante Čizmić/HANZA MEDIA

Šego i Duvnjak, mislim da je dovoljno to reći, njih dvojica su bili ključ pobjede. Inače ne volim izdvajati pojedince, ali Marin i Domagoj su zaista bili izvanredni, nadam se da je Šego nešto ostavio i za važne utakmice - prokomentirao je Slavko Goluža pobjedu Hrvatske protiv Srbije u zadjem kolu skupine A Europskog rukometnog prvenstva.

Ne sjećam se da je neki naš vratar branio ovako još od Matoševića 1995. na Svjetskom prvenstvu na Islandu. U prvom poluvremenu nas je presjekla loša odluka sudaca, kada nam nisu dali sedmerac nakon što nije priznat gol Stepančića kada se lopta od grede odbila na crtu. Da smo tada zabili, otišli bismo na dva gola prednosti i imali bismo pozitivniji rezultat na poluvremenu.

No, vidjelo se da su naši igrači u drugom poluvremenu izašli odlučni da dođu do pobjede, Duvnjak je presijecao lopte protivnika i tako smo zabijali lagane golove te došli do prednosti. Nije mi jasno kako Srbija nije sposobna napadati na obranu 5-1, ne shvaćam zašto su tako nemoćni na takvu obranu.

No, to su njihovi problemi, za nas je najvažnije da u pozitivnom ozračju napuštamo Graz i sa sve tri pobjede idemo dalje, u sljedeći krug u Beču. Šego i Duvnjak su zaista bili najbolji, ali čestitke svima, igračima, stožeru, a isto tako i navijačima, koji su napravili sjajnu atmosferu.

Netko će reći da nije dobro što smo se malo više potrošili protiv Srbije, što nismo uspjeli odmoriti glavne igrače, ali ne mislim tako jer je prva utakmica u drugom krugu tek u četvrtak i ima dovoljno vremena za odmor. Nadam se da ćemo u nastavku prvenstva zadržati visoku razinu igre kakvu smo imali do sada.

Već sam rekao svoje mišljenje da Njemačka ne zna razbijati našu obranu 5-1, protiv njih trebamo biti mudri u napadu i ne gubiti olako lopte kako bismo izbjegli da nam Nijemci zabijaju lake golove. Slično treba igrati i sa Španjolcima, a, naravno, moramo biti ozbiljni i u preostala dva susreta u Beču.

Napominjem samo da su jedna Francuska već ispala s Eura, a i Danska je blizu, ne bih komentirao priče kako su se čuvali za Olimpijske igre. Ugodno me iznenadio Island, Palmarsson je njihov motor, očito je zdrav, vratio se u punoj snazi i vodi svoju reprezentaciju. Slovenija se također pokazala vrlo dobrom. 

#HRVATSKA RUKOMETNA REPREZENTACIJA#EUROPSKO PRVENSTVO U RUKOMETU#SLAVKO GOLUžA

Izdvojeno