Rukometbez legende na euro

Štrlek objasnio što se dogodilo i zašto ga nema na popisu: Razgovarao sam s izbornikom i odlučio da neću igrati

Piše Dražen Pinević/SN

Dok je popis za Euro izlazio pred javnost, Veszprem je imao trening. A nakon treninga čuli smo i Manuela Štrleka koji je na opće iznenađenje ispao sa popisa 28 igrača za Euro, pišu Sportske novosti.

Što se dogodilo, što je puklo?

- Jednostavno, nismo se našli i ja sam odlučio povući potez, to je dio koji je bitno reći. Razgovarali jesmo, iskreno, potpuno otvoreno izbornik i ja, ne samo jednom. I jučer smo se čuli... Rekli smo jedan drugom što nam je na duši i ja to ne bih iznosio pred javnost, jer kako god, godinama smo radili skupa, napravili puno toga i mislim da bilo kakvo širenje priče u smjeru koji može samo odmoći nema nikakvog smisla. Ja nisam tu, ali sam srcem i dušom uz reprezentaciju i želim im da osvoje zlato i da se skupa veselimo. Imamo odlične igrače na mojoj poziciji, tu nema nikakve dvojbe.

Kada je puklo?

- Rekao sam da ne želim o detaljima, to je neka stvar između nas, a mi smo godinama obitelj, pa tako treba i ostati. Nisam ljut ni na koga, imao sam samo potrebu razgovarati, to sam učinio i na kraju povukao potez. Znate, jako dugo sam tu, ta reprezentacija mi je dala puno u životu, tako da nije baš sve lako kako se čini. No, eto tako je, možda je moglo i drugačije, ali nije - zaključio je mirno i staloženo Manuel Štrlek.

Samo ćemo dodati - šteta. Igrač u naponu snage, iz ponajboljeg europskog sastava. Možemo samo vjerovati da to nećemo ponoviti nakon Eura. Povijest kaže tko je jednom odustao...

#MANUEL ŠTRLEK#LINO ČERVAR#HRVATSKA RUKOMETNA REPREZENTACIJA