StoryEditor
RukometSTRUČNO OKO

Srhoj: 'Ubila' nas serija 1:8 na kraju prvog poluvremena

Piše PSD.
30. siječnja 2016. - 10:02
- Teško je sada sve ukratko sabrati, žal sigurno ostaje, jer imamo osjećaj da smo bili blizu, iako kada se malo bolje analizira utakmica bilo je pogrešaka. Prije svega tehnički što je posljedica i umora, posebno se to vidjelo u drugom poluvremenu. - kaže nam Vatromir Srhoj.

Mi smo zapravo odlično otvorili susret, naša zona 5-1 je stajala izvrsno, bili smo svi u devet metara, Duvnjak na prednjem onako visok, s dugim rukama je smetao protoku lopte. Imali smo potrebnu gustinu u obrani i njihove lopte nisu dolazile „na crtu“, omeli smo u tom razdoblju Aguinagaldea. Kada bi Španjolci ulazili sa dva pivota upravo je Duvnjak svojim mahanjem presjekao koju loptu, imali smo brzu tranziciju i lako dolazili do pogotka.

Naši problemi počinju od 22. minute, kod vodstva 13:10, počinjemo sa izmjenom Duvnjak – Karačić, kako bi sačuvali Duvnjaka on igra samo obranu, a Karačić ulazi u napad. Tu su nas Španjolci zaskočili pročitali, počeli su nam sa bržom postavom gurati loptu u leđa, nisu nam dopustili izmjenu, obrana je počela plivati, nije bilo sigurnosti, dolazi su lako „na crtu“, sa šest metara pogađali. Baš su nas umeli u tih osam minuta, napravili su seriju od 8:1 i prelomili susret. Ubili su nas i psihički.

Prešli smo na 6-0, ali se osjećala konfuzija, više nije bilo sigurnosti u igri, u nastavku smo se dosta trošili kako bi rezultatski se približi, dolazio je do izražaja umor, pojavile su se i tehničke pogreške kojima inače nismo skloni. Onda jedan detalj koji upada u oko, na njihovih 6-0 gdje su duboko izlazili naprijed nije bilo igre krila, Štrlek i Horvat su samo po jednom uskočili iz pozicijskog napada, nismo raširili tu njihovu zonu, stalno smo se zabijali unutra, kroz sredinu gdje su oni iskusniji, snažniji, gdje su nas Morros i Guardiola izgurali, ono baš na iskustvo.

Znate što mi je najviše žao, stalno smo apostrofirali Šterbika kao veliku opasnost, da nas taj vratar „ubije“, a njihovi vratari nisu bili ništa posebno bolji, nisu imali nikakvu prevagu., Da su naši uspjeli zaustaviti koju loptu više sigurno je da bi sada drugačije govorili. Dobri su bili Španjolci, ali nisu nas toliko nadigrali, jednostavno su iskoristili svoje prednosti, iskustvo igranja ovakvih utakmica i to su pretvorili u zasluženu pobjedu - zaključio je Srhoj.

R. RADICA

Izdvojeno

30. svibanj 2020 00:49