StoryEditor
Rukometnevjerojatno

Skandal u dubrovačkom rukometu: igrači izvjestili javnost kako neće trenirati, a ni igrati dok je Ivo Dragić u klubu

28. veljače 2021. - 23:08
Božo Radić/Cropix

Nastavlja se bitka u redovima Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik, jedinog dalmatinskog premijerligaša. Ovaj put ne šakama, kao što je bilo prije 20-ak dana nakon utakmice sa Sesvetama, kad je trebalo gasiti 'vatru' između igrača, zatim Karla Gabrieria, roditelja jednog od igrača, a s druge strane Iva Dragića, dopredsjednika kluba, te njegovog sina Antonia, koji je kondicijski trener, već riječima. Prvo su igrači održali u subotu konferenciju za novinare, izvjestili kako neće trenirati, a ni igrati dok je Ivo Dragić u klubu, a nakon toga se priopćenjem oglasio prozvani dopredsjednik kluba.

Igrači su izašli pred novinare na dan kad su trebali biti gosti Bjelovara u prvenstvu PAKET 24 Premijer lige.

- Očito je kako je jedna osoba važnija od igrača. Nakon incidenta po završetku utakmice protiv Sesveta bilo je govora kako će se Dragić povući, međutim, ništa se nije promijenilo. I dalje je on alfa i omega kluba. Što više, situacija je još gora. Vrše se pritisci na nas igrače, pokušava nas se razjediniti nudeći se pojedincima ugovori, više novaca, ali mi smo skupa i nećemo odustati. Čujemo kako Dragić namjerava dovesti igrače sa strane, a kako sve nas koji smo igrali, i koji smo ukazali na nepravilnosti koje on radi u klubu, želi maknuti. Predsjednik Ivica Granić je rekao kako su poslani pozivi za Skupštinu, koja bi se trebala održati u ponedjeljak, 1. ožujka u 16 sati u Sportskoj dvorani u Giospinom polju, ali one nisu stigle ni pojedinim članovima Izvršnog odbora kluba, ni nekim članovima Nadzornog odbora, a ni nama igračima, koji smo također članovi Skupštine. Zatim, dobili smo popis članova Skupštine. Na tom popisu su nama nepoznati ljudi. Apeliramo na te članove Skupštine, koji su dobili pozive, da ostave po strani prijateljstvo, te razmisle dobro žele li uništiti petnaest igrača, koji su ostvarili ovaj uspjeh. To govorim jer je činjenica da je Dragić na popis članova kluba uvrstio svoje prijatelje, te njihovim glasovima želi predložiti svoj dnevni red, a sve kako bi ostao i dalje u klubu, a nas otjerao – u ime igrača obratio se kapetan Maro Dabelić, te pozvao institucije da uđu u Klub, provjere poslovanje, te papire s prethodnih Skupština.

Odgovorio je Dragić.

- Ovo je presedan u hrvatskom sportu - odbiti otputovati na prvenstvenu utakmicu. Ovo je prelilo čašu strpljenja. Dosta s pritiscima, dosta s prijetnjama i manipulacijama. Prozvan sam i prozivan već dvadeset dana. Ne znam moj krimen ali znam da me neki hoće otjerati iz kluba. Ovo je unaprijed dogovorena akcija a u pozadini stoji lokalni političar koji gradi predizbornu kampanju kao spasitelj dubrovačkog rukometa. Njima ništa ne odgovara ako nije po njihovom. „Balvan revolucija“ iz devedesetih. Svih ovih dana predsjednik više a i ja sam ih pozivao na razgovor, nastojali smo naći rješenje. Nisu se udostojili, nego su svakim istupom nanosili sve veću i veću štetu klubu. Imao sam namjeru povući se na Skupštini ali nakon ovog sigurno neću. Preko toliko objeda, toliko izmišljotina, toliko laži na moj račun, a i na račun kluba ne može se preći – napisao je Dragić.

Istaknuo kako je dug igračima za honorare oko 200.000 kuna, te kako je uoči početka prvenstva rekao igračima kako je problem novac, da se jednostavno nema nigdje pitat, ali da će im sve biti isplaćeno kad se situacija s koronom stabilizira.

- S ovim činom igrači su pokazali koliko im je stalo i koliko se voli klub. Igrači su članovi kluba koji treniraju i igraju i na taj način potvrđuju svoje članstvo. A gdje su sad? Ne treniraju a ni ne igraju. Nisu sportaši. Ističe prijelazni rok. Klubu je cilj ostanak u premijer ligi a to u ovom trenutku nije realnost. Naravno da i uprava mora razmišljat. Ako igrači ustraju na ultimatumu, i neće trenirat i igrat, onda uprava mora reagirat, mora nać rješenja. Klub je iznad svih. Nije sramota ispast iz lige ali je sramota odustat. Došlo je par igrača na probu, ali ih ne možemo provjerit jer se ne trenira. Kapetan je preuzeo sve funkcije u klubu. Manipulira i sa suigračima. Ni u jednom trenutku nije dozvolio da neko od uprave razgovara s igračima, samo on i onda im prenosi onako kako mu odgovara, trujući ih lažima npr da će svi biti potjerani. Procijenjuje tko vrijedi tko ne vrijedi. Nalazi menadžere koji će skrbit o karijerama igrača. Pojavljiva se u medijima, kao glasnogovornik, jedini, sa bombastičnim izjavama, uglavnom lažima i spletkama, a u zadnje vrijeme i prijetnjama – dodao je prozvani dopredsjednik RKHM Dubrovnik, te na kraju priopćenja istaknuo: Zar ja želim klubu loše. Ja koji sam klub iz treće lige doveo do premijer lige. Ja koji sam doveo Saračevića, Ivandiju, trenere hrvatske reprezentacije, kondicijske trenere, da od rekreativaca, amatera naprave igrače. Ja koji sam im stvorio vrhunske uvjete za rad, prilagodio termine, nabavio rekvizite i opremu. Ja koji sam im ogranizirao putovanja s vrhunskim smještajem i prehranom. Ja koji želim da Dubrovnik postane i rukometni grad. Ja koji sam lobirao da se Svjetsko rukometno prvenstvo igra u Dubrovniku. Zar sam ja za sve kriv?

Skupština RKHM Dubrovnik bi se trebala održati u ponedjeljak u Sportskoj dvorani u Gospinom polju. Igrači su najavili dolazak s odvjetnikom i javnim bilježnikom, te kako će snimati Skupštinu ukoliko medijima ne bude dozvoljen ulazak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2021 04:02