Skandal na otvaranju Arene: zaštitari istukli fotoreportera

Piše Joomla\CMS\User\User

Kako pišu 24 sata uoči subotnje prijateljske rukometne utakmice Hrvatske i Rusije, zaštitari tvrtke Bilić-Erić su napali Dalibora Urukalovića, fotoreportera ovog dnevnika.

Prema njihovim riječima, iako mu je organizator dopustio snimanje, zaštitar mu je naredio da se makne u stranu, a Urukalović  je odgovorio da će se maknuti ukoliko pozove organizatore.

Zaštitar se zaputio prema svome šefu, a fotoreporter je krenuo snimiti hrvatsku reprezentaciju. Kako navode novinari ovog dnevnika zaštitari ga više nisu htjeli pustiti na staro mjesto pa je izbila svađa.

Nakon prepirke, silom su ga iznijeli na hodnik, gdje su ga šestorica zaštitara tukla. Hrvatski rukometni savez žali zbog incidenta i ispituje okolnosti, javlja 24 sata.

d. pe.

- U policiji su mi tijekom obrade i nakon pregleda nadzornih kamera rekli da je moj iskaz bio najtočniji jer da se na snimkama vidi tko me brutalno tukao, tko je prvi počeo, ali i s kojim ciljem su me izveli van na hodnik. Jedan od zaštitara, odnosno njihov šef, rekao mi je da izađem malo na hodnik i s da njima 'popričam'. Odbio sam jer sam imao posla. Počeli su me naguravati prema hodniku. Rekao sam da me ostave na miru, pa su me primili i iznijeli u hodnik gdje su nas dočekala još barem šestorice redara. Iza zatvorenih vrata su me tukli rukama i nogama. Srušili su me na pod i nastavili cipelariti. Uspio sam se dići i krenuti prema dvorani, ali su me opet srušili i nastavili lupati. Govorili su mi da će me ubiti i da se neću s njima više zajebavati - ispričao nam je Dalibor Urukalović dodavši da su potom došla trojica muškaraca s akreditacijama "Organizator" koji su prekinuli tučnjavu i upitali redare jesu li oni normalni i da šta to rade.

Urukalović je ustvrdio da je kobnoga dana oko 17,15 sati došao u Arenu na zadatak i tražio organizatora da mu kaže gdje smije biti i fotografirati. Pokazao mu je mjesto uz gol gdje su bili i ostali fotoreporteri. No neposredno prije utakmice drugi redar im je rekao da se maknu.

- Odgovorio sam mu da je organizator odobrio da tu stanemo. Na što mi je odbrusio da njega boli neka stvar za organizatora i da tko je on meni uopće da ikoga zove i neka si sam odem po njega - zaključio je Urukalović koji je nakon danog iskaza u policiji odmah pušten za razliku od ostalih sudionika incidenta.Hajdi Karakaš Jakubin / EPEHA