StoryEditorOCM
Rukometčekaju skupštinu

Sinj pred odustajanjem od prvoligaškog društva: pomalo šokantan obrat s obzirom na najave nove rukometne bajke

Piše Mišo Gulić
10. srpnja 2023. - 22:26

Ženski rukometni klub Sinj će, prema sada dostupnim informacijama, odustati od povratka u prvoligaško društvo, što je pomalo šokantan obrat u odnosu na prije mjesec dva dana kada se najavljivala nova sinjska rukometna bajka i to uglavnom na pogon domaćih djevojaka koje je valjalo vratiti iz prvoligaških klubova. Najednom, sve je zapelo, pojavile su se očito nepremostive prepreke i ako se ovakva odluka potvrdi, onda su to dva koraka unazad za sinjski rukomet koji je mnogo puta potvrđeno pravi rasadnik talenata.

Iz kluba su nam potvrdili da je ta odluka praktički stvar formalnosti, ali da će se službeni stav donijeti poslije izborne Skupštine koja će se održati 17. srpnja. Ostavili su ipak mali tračak nade, međutim, svim igračicama koje imaju ponude su poručili da su slobodne potražiti sredinu u kojoj će moći igrati prvoligaški rukomet.

Dosta razloga je utjecalo na takvu odluku, od financija koje su potrebne za prvoligašku razinu pa sve do prilično klimave situacije oko zatvaranja igračkog kadra. Uglavnom, dosta toga je bilo otvoreno i nikakav rizik koji bi za klub mogao imati dalekosežne posljedice nije dolazio u obzir. Razlog trenutnog odgađanja odluke od odustajanju leži u činjenici da se novim članovima u Upravi želi dati puni legitimitet i da ih se ne dovede u situaciju da ovako važnu odluku dobiju “u dotu”. Istini za volju, svi su akteri upoznati s trenutnom situacijom i načelno sličnog stava.

Sinj je prošlu sezonu zaključio kao prvak Druge HRL-jug, vladala je prava feštarska atmosfera poslije susreta s Petason Vranjicem, ali na kraju su lijepi snovi postali prava noćna mora. Ostaje tračak nade, ali teško da će se puno na tom planu popraviti. Kako god da bilo, izborna Skupština dat će sve odgovore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 15:29