Rukometloš nastup

Senzacija na rukometnom SP-u za žene: braniteljice naslova ispale već u grupnoj fazi natjecanja

Piše Hina

Rukometašice Francuske poražene su od Danske sa 20-18 u utakmici posljednjeg kola prve faze grupnog dijela natjecanja na SP-u u Japanu, čime su braniteljice naslova završile na 4. mjestu u skupini B i tako ostale bez plasmana u sljedeći krug i bez mogućnosti za obranu naslova osvojenog prije dvije godine u Njemačkoj.

U ostalim izravnim dvobojima za plasman u drugi krug Srbija je pobijedila Sloveniju sa 29-27 u skupini A, a u skupini C Rumunjke su sa 28-27 nadigrale Mađarice, iako je mađarska reprezentacija na poluvremenu vodila 16-10. Rumunjsku je u drugi krug odvela Neagu pogodivši sedmerac osam sekundi prije isteka vremena. 

U sljedeću fazu natjecanja iz skupine B prošle su Njemačka (3 boda), Južna Koreja (2) i Danska (1), koje će s tri najbolje reprezentacije iz skupine A, Nizozemskom (4), Norveškom (2) i Srbijom (0) činiti skupinu 1.

U skupini 2 druge faze natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Japanu natjecat će se Rusija (4 boda), Španjolska (4), Švedska (2), Crna Gora (2), Rumunjska (0) i Japan (0).

Reprezentacije su prenijele bodove osvojene u utakmicama s ekipama koje nastavljaju natjecanje.

U drugom krugu će reprezentacije odigrati još tri utakmice, a najbolje dvije na kraju tog dijela plasirat će se u polufinale koje je na rasporedu 13. prosinca.

#FRANCUSKA#SP U RUKOMETU ZA žENE