StoryEditor
Rukometplemenita svrha

Rukometne i druge sportske zvijezde odigrat će humanitarnu utakmicu za djecu i mlade slabijeg imovinskog statusa

Piše Hina
4. rujna 2020. - 13:24
Damir Krajač/Ilustracija/Cropix

Rukometne, ali i druge sportske zvijezde odigrat će jedinstvenu rukometnu utakmicu na zagrebačkoj Šalati u srijedu, 9. rujna u 18 sati.

Humantiranu rukometnu utakmicu na ŠRC Šalata igrat će brojne sportske zvijezde kao što su rukometaši Vladimir Šola, Damir Bičanić, Božidar Jović, Goran Šprem, Irfan Smajlagić, rukometašica Klaudia Bubalo, vaterpolist Matias Biljaka, vaterpolo legende Tomislav Paškvalin i Dubravko Šimenc te mnogi drugi, a cilj ovog projekta je pomaganje djeci i mladima slabijeg imovinskog statusa.

Zagrebački rukometni savez (ZRS) prepoznao je važnost aktivnosti koje Zaklada “Hrvatska za djecu” već godinama provodi kroz projekt Sport za sve.

"Drago mi je da su Zagrebački rukometni savez, te svih 13 klubova prepoznali važnost aktivnosti koje Zaklada “Hrvatska za djecu” uspješno provodi. Vjerujem da će ova gesta pomoći mladim ljudima da ostvare svoje sportske snove. Također se nadam da će ovaj primjer slijediti i drugi sportovi," kazao je Kazimir Ilijaš, glavni tajnik Zagrebačkog rukometnog saveza.

Zagrebački rukometni klubovi, ženski Lokomotiva, Trešnjevka i Sesvete Agroproteinka, te muški: Zg Dubrava, Sesvete, Metalac, Medveščak, Dubrava, Maksmir Pastela, Trnje, Dinamo Zagreb, PPD Zagreb i Libra Tehničar, darovat će godišnju članarinu jednom djetetu slabijeg imovinskog statusa.

"Zaklada “Hrvatska za djecu” redovito provodi aktivnosti kojima želimo poslati poruku i osvijestiti javnost o važnosti tjelesne aktivnosti za zdrav rast i razvoj djece. Sretni smo da je Zagrebački rukometni savez prepoznao tu aktivnost Zaklade te nas pozvao kao partnere u njihovoj akciji. Nažalost u doba pandemije koronavirusa djeca se nedovoljno kreću te time pridonose nepovoljnoj slici kada je pretilost i dijabetes u pitanju. Ovom akcijom želimo poslati pozitivnu poruku mladima," zaključila je upraviteljica Zaklade “Hrvatska za djecu” Renata Gubić.

Zaklada "„Hrvatska za djecu" djeluje 11 godina na području skrbi o djeci i mladima.

Zakladu je osnovala Republika Hrvatska a upravljačka prava i obveze ostvaruje Vlada RH. Svrha Zaklade je promicanje dobrobiti osobnih i imovinskih prava djece te osnaživanje obitelji u situacijama različitih socijalnih, zdravstvenih, odgojnih i obrazovnih potreba djece.

Kroz svoje programe pomoći Zaklada je do sada na račune svojih korisnika isplatila više od 80 milijuna kuna i dotakla živote više od 60000 djece i mladih osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

08. rujan 2020 16:07