StoryEditor
RukometKraj rukometnog previranja

Rasplet krize je očekivan, prošao je zahtjev za opoziv predsjednika: na Izvanrednoj Skupštini odlučeno da Duvnjak vodi Sinj u mirnije vode

Piše Mišo Gulić
29. studenog 2019. - 20:07

Ženski rukometni klub Sinj dobio je novu Upravu na Izvanrednoj Skupštini koja se održala u sinjskoj Gradskoj vijećnici. Dosadašnji predsjednik Branko Matić smijenjen je s te dužnosti, nakon što je još ranije podnijet zahtjev za njegovim opozivom, što je i na kraju i učinjeno odlukom većine skupštinara.

Raskol u ŽRK Sinj tinjao je još od proljeća, a držan je dobrim dijelom van znanja javnosti, prvenstveno zbog borbe za ulazak u Prvu ligu, što je u konačnici i ostvareno. Sve je kulminirao po završetku sezone kada je došlo do prekida suradnje s dotadašnjim trenerom Josipom Borozanom kojeg je podržavao sada već bivši predsjednik uz još nekolicinu članova Uprave, ali većina je ipak bila za njegov odlazak zbog sukoba s nekoliko domaćih igračica.

Predsjednik je tada ipak ostao na svom mjestu, ali netrpeljivost na relaciji predsjednik - uprava svakim je danom rasla i ovakav rasplet bio je očekivan.

Novi predsjednik kluba postao je dojučerašnji dopredsjednik, Ante Duvnjak, a reizabrani u novu Upravu su Vesna Boban (tajnik), Jerko Ivandić, Lovre Jadrijević (likvidator) i Marina Pavić (sportski direktor), dok su novi članovi postali Žana Majić koja je još uvijek i aktivna igračica i jedna od prepoznatljivijih rukometnih lica Sinja u širim okvirima te Ante Sesardić, jedan od osnivača i prvi trener ŽRK Sinj.

U svome prvome obraćanju Skupštini u ulozi predsjednika Duvnjak je istaknuo da je cilj stvoriti suradnički tim ljudi koji će klub voditi ka izvrsnosti u sportskome i pedagoškom smislu kao i u brizi o socijalnome i zdravstvenom statusu igračica. Naglasio je i kako želi izgraditi klub u kojemu će se sustavno raditi s djecom od najmlađe dobi u Školi rukometa i pratiti razvoj svake igračice te joj omogućiti da svoj puni potencijal ostvari u svome klubu i svome gradu. Timski rad, transparentnost, stručnost i gradnja budućnosti kluba na njegovim temeljima, odnosno kroz domaću djecu. Istaknuo je kako su njegova vrata i vrata Uprave kluba otvorena svima koji žele konstruktivnom suradnjom pomoći unaprjeđenju kluba, a osobito roditeljima djece.

Izdvojeno

02. kolovoz 2020 18:35