RukometPotres u ŽRK Sinj

Raspad sistema nakon uspješne sezone: trener i sportska direktorica dali ostavke

Piše Mišo Gulić
2. srpanj 2019. - 10:45

Nakon idilične sezone u kojoj su rukometašice Sinja osvojile naslov prvakinja Druge lige, a samim time osigurale promociju u najviši razred hrvatskog rukometa, situacija u klubu dovedena je do usijanja.

Određena nezadovoljstva nekim unutarklupskim odnosima na kraju su rezultirala ostavkom trenera, kao i sportske direktorice.

Naime, u Sinju je prilično iznenađujuće odjeknulo kako Josip Borozan više nije trener rukometašica koje je trenirao posljednjih šest godina i s kojima je dva puta osvajao naslov prvaka, ali i kako je poziciju sportske direktorice napustila Ljiljana Borozan koja je bila sinonim za sinjski rukomet.

- Istina je da više nisam trener. Ne želim sada iznositi baš sve detalje ovakve odluke, ali mogu kazati da su se naša mišljenja po pitanju planova za sljedeću sezonu razilazila i da u toj varijanti nisam mogao pristati na neke stvari. Osjetio sam da bi u tom slučaju moj trenerski identitet bio kompromitiran i odluka je takva kakva je - kazao je Borozan.

ŽRK Sinj je još prije tri mjeseca dobio tri nova člana Uprave, a riječ je o ljudima koji su iz svijeta poduzetništva i koji su ionako pomagali klub svojim donacijama ili sponzorstvima. Riječ je o Anti Duvnjaku koji je sada potpredsjednik, zatim Lovri Jadrijeviću i Vesni Boban koja je imenovana na poziciju tajnika.

Na mjestu predsjednika ostao je Branko Matić, ali promjena se dogodila na mjestu sportskog direktora što je do sada obnašala Ljiljana Borozan, a nju je naslijedila Marina Pavić, bivša rukometašica i članica ranijeg saziva Uprave koju još čini i Nediljko Erceg. Valja spomenuti kako su Ljiljana Borozan i pomoćna trenerica Višnja Ilić raspoređeni u mlađe kategorije.

Kako se nova Uprava nije uspjela usuglasiti s dojučerašnjim trenerom koji je potom podnio ostavku, za novu trenericu izabrana je Ana Križanac, također bivša igračica kluba, dok će joj pomoćnica biti također dojučerašnja liderica na parketu, Marija Hrgović-Tomić.

Ovakvu iznenađujuću odluku, koja je udarila kao grom iz vedra neba nakon sjajne sezone, niti predsjednik Branko Matić nije mogao detaljnije komentirati, napominjući kako će više o svemu moći kazati nakon sastanka s Upravom.

Jasno je kako su u klubu zapuhali novi vjetrovi, ali kako doznajemo, Prva liga nije upitna, kao niti roster koji bi trebao braniti boje Sinja. Ostaje vidjeti hoće li itko otkriti prave razloge ovakvih odluka ili će se stvari “zašuškati” s obje pogođene strane. 

#ŽRK SINJ#JOSIP BOROZAN