StoryEditorOCM
Rukometnakon ispadanja

Perkovac nakon islandskog debakla: ‘Preuzimam odgovornost, bili smo katastrofalni!‘

Piše SPORT SD
22. siječnja 2024. - 17:40

Hrvatska je s 30:35 izgubila od Islanda i tako ostala bez mogućnosti plasmana u polufinale Europskog prvenstva. Hrvatskoj ostaje još susret s Njemačkom u srijedu, no ta utakmica za našu reprezentaciju neće imati rezultatski značaj. Nakon susreta s Islandom pred kamere RTL televizije je stao izbornik Goran Perkovac.

- Moram odmah reći da preuzimam odgovornost za ovo danas. Igrali smo katastrofalno loše. Moj stožer i ja nismo uspjeli vratiti ekipu da igra dobro. Promašivali smo zicere, nismo zabijali što smo trebali. Ja sam trebao bolje reagirati i pripremiti bolje ekipu za ovo. Bili smo dobro pripremljeni za utakmicu, ali nismo uspjeli probuditi želju i žar u igračima. Krivi smo ja i moj stožer - rekao je izbornik pa dodao:

- Morat ćemo analizirati što se točno dogodilo, ali ova besmislena križanja su izraz nemoći. Nismo bili pravi i nismo mogli pobijediti. Kuzmanović? On je bilo jedina svijetla točka danas. Moramo analizirati greške koje smo radili. Mi smo u jednoj utakmici napravili tehničkih grešaka za tri utakmice. Nismo igrali nimalo pametno, a razloge ćemo vidjeti kasnije.

Ostaje susret s Njemačkom.

- Želim da probamo dobiti tu utakmicu. Moramo svi zajedno mobilizirati snage jer drugačije neće ići. Oni su domaćin, njima je to bitna utakmica i bit će jako teško. Ako ćemo igrati s ovako malo želje i volje, nećemo moći do pobjede - zaključio je izbornik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 03:08