StoryEditor
Rukomet'Ljudski je pogriješiti'

Otvorena istraga protiv službenih osoba hrvatske reprezentacije i jednog igrača: 'Kad izgubiš, upireš prst u suce, a to nije pošteno'

Piše SN
23. siječnja 2019. - 11:30

Međunarodna rukometna federacija (IHF) otvorila je istragu protiv službenih osoba hrvatske reprezentacije i jednog igrača zbog događanja na utakmici između Njemačke i Hrvatske, rekao je za dansku televiziju TV2 SPORT Hassan Moustafa, predsjednik IHF-a - pišu Sportske novosti.

- Slučaj je na Disciplinskoj komisiji koja treba istražiti sve navode i nakon toga će se donijeti odluka.

Moustafa je rekao kako je riječ o tri službene osobe reprezentacije i jednom igraču, ali nije naveo imena.

- Ja nisam uključen u slučaj, o njemu odluku donosi Disciplinska komisija.

Ali je prokomentirao optužbe prvenstveno Line Červara i Davora Dominikovića.

- Suci rade pogreške, treneri rade pogreške i igrači rade pogreške. Kad izgubiš, upireš prst u suce. Smatram da to nije pošteno. Mi poštujemo Hrvatski rukometni savez i rezultate reprezentacije. Prema svima smo pošteni i sve reprezentacije tretiramo na isti način - izjavio je Moustafa i dodao:

- IHF ne krši olimpijski duh. Nekorektno je da itko kaže kako IHF govori može govoriti sucima što trebaju, a što ne suditi. To nije fer i jako mi je žao da tako nešto čujem.

Ranije tijekom dana danski suci su priznali da je odluka o probijanju bila pogrešna.

- Ljudski je pogriješiti. Spomenuti danski suci su među najboljima na svijetu i zato smo pričali s njima o tome što možemo učiniti u budućnosti da se sucima olakša rad. Mi im vjerujemo, vjerujemo danskom narodu. Ne možemo reći da nikad nema sudačkih pogrešaka, ali to su ljudske pogreške.

Moustafa je dodao i kako sudačka komisija proučava snimke utakmice kako bi se utvrdilo koliko je napravljeno sudačkih pogrešaka i na račun Hrvatske i na račun Njemačke, a još nije odlučeno hoće li Gjeding i Hansen suditi u nastavku SP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. travanj 2021 20:21