StoryEditor
Rukomettradicija ide dalje

Omiš dočekuje mlade rukometne vratare: Sanjao sam da će se ovakvo nešto dogoditi, prepoznaje nas cijeli svijet

19. lipnja 2020. - 18:15

Rukometni vratari obranili su se i od koronavirusa. Deseto izdanje „Međunarodnog kampa rukometnih vratara” održat će se unatoč poteškoćama koje svi sportaši imaju uslijed pandemije koronavirusa. Od 22. do 28. lipnja Omiš će biti domaćin jubilarnog izdanja kampa na kojem će tajne posla upijati vratari od 12 do 19 godina. Neće to baš biti manifestacija kakvu su organizatori zamišljali, ali tradiciju će ipak uspjeti zadržati neprekinutom.

Na jučerašnjoj press konferenciji povodom novog izdanja organizator Mario Čaljkušić zahvalnicu za podršku kampu od njegovih početaka uručio je vrataru Hrvatske i Montpelliera Marinu Šegi.

- Kamp je vrhunska priča. Iz godine u godinu vidimo da i drugi pokušavaju pokrenuti ovakve projekte. Svake godine sve je veći broj sudionika. Naravno, dolazit ću i dalje. Gušt mi je družiti se s djecom – rekao je Šego. Potom je naglasio važnost specijaliziranog rada za vratare.

- Vratar donosi prevagu, a u 90 posto klubova s njima nemaju adekvatan rad, kamoli trenera vratara. Mi ćemo raditi sedam dana, nije to puno, ali pokušavamo pomoći djeci, uputiti ih što i kako trenirati.

Niz godina dio ove priče je i vratarka Hrvatske i Metza Ivana Kapitanović.

- Na kampu vidim metode rada koji se u mom slučaju nisu koristili, koje se ne koriste u klubovima. Zato je kamp odlična stvar, vratari i vratarke vide nove tehnike, od svakoga mogu nešto naučiti. Rukomet je sve bolji, brži. Mario i cijela ekipa su u toku sa svime. Djeca su oduševljena, govore da će se vratiti. Tu i sami vide da mogu daleko dogurati – rekla je najbolja rukometašica Hrvatske u prošloj godini.

Čaljkušić sa svih strana dobiva pohvale, ali kada je kretao u projekt bilo je mnogo skepse.

- Vjerujem uvijek u sve što radim zajedno s timom. Sanjao sam da će se ovakvo nešto dogoditi. Ovaj kamp prepoznaje cijeli svijet. To nije sve, tu je još nekoliko projekata koji dolaze, Svjetski kup veterana koji okuplja dvije tisuće sudionika, projekt velikog skandinavskog kampa. Hvala svim suradnicima, prijateljima, poslovnim partnerima. Jedino mi je žao što će ove godine kamp biti organiziran u manjem omjeru. Mnogi su odustali od dolaska, prije svega Skandinavci, Francuzi. Bilo je i odustajanja sponzora, donatora, ali nismo se predavali, ovu godinu treba izdržati – rekao je Čaljkušić.

Ovaj kamp trebao bi ipak okupiti veliki broj sudionika i respektabilnu trenersku postavu u kojoj bi uz Šegu trebao biti i Mirko Alilović.

- Preko 60 posto sudionika nam je otkazalo. Trebalo je na kampu biti 450-500 ljudi kao i velika revijalna utakmica zvijezda rukometa. Ove godine bit će stotinjak sudionika, a to je u ovim okolnostima veliki uspjeh – rekao je Čaljkušić.

item - id = 1027443
related id = 0 -> 1109712
related id = 1 -> 1108587
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2021 18:50