StoryEditor
Rukometteam week

Okupljanje ženske reprezentacije, vraća se vratarka Kapitanović, nove su Guskić i Miočević: u Poreč na Croatia Cup stižu Nizozemske i Brazila

2. travnja 2021. - 16:22

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija okupit će se 12. travnja u Zagrebu te će boraviti u Poreču do 21. travnja u sklopu priprema za nikad jači Croatia kup, priopćili su iz Hrvatskog rukometnog saveza.

HEP Croatia kup održati će se od 14. do 16. travnja, a uz Hrvatsku, nastupiti će i reprezentacije Nizozemske i Brazila. 

Naime, prema kalendaru Europske rukometne federacije (EHF-u), taj je tjedan planiran za okupljanja nacionalnih selekcija ili tzv. team week, odnosno za odigravanje dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj potkraj godine. Hrvatska je osvajanjem brončane medalje na Europskom prvenstvu 2020. godine osigurala izravni plasman na to natjecanje.

Za razliku od posljednjeg okupljanja kad nisu bile kompletne jer su igračice Lokomotive bile u karanteni, pa se samo treniralo i uvježbavalo neke taktičke varijante, ovog puta reprezentacija će imati i dva susreta.

U Poreč  stižu svjetske prvakinje Nizozemke i nekadašnje svjetske prvakinje Brazilke, pa će to biti prilika da vidimo "Kraljice šoka" na djelu protiv dvije najatraktivnije reprezentacije svijeta. HEP Croatia kup bit će jedan od najjačih, ako ne i najjači turnir u svijetu u travnju. 

Na popisu izbornika Nenada Šoštarića nalazi se 21 igračica, a među njima je i vratarka Ivana Kapitanović, koja se nakon teške ozljede vraća u nacionalnu vrstu. Od novih igračica, pozvane su i mlada Ema Guskić i krilo iz Umaga Nataša Miočinović.

Popis igračica

Vratarke : Tea Pijević (Alba Fehervar), Lucija Bešen (Lokomotiva), Ivana Kapitanović (Metz)

Krila: Paula Posavec, Andrea Šimara, Tena Japundža (sve Lokomotiva), Korina Karlovčan, Nikolina Zadravec (Podravka), Nataša Miočinović (Umag)

Pivoti: Katarina Ježić (Siofok), Ana Debelić (Astrakhanochka)

Vajnske igračice: Ćamila Mičijević (Metz), Ema Guskić (Bjelovar), Marijeta Vidak (Fleury Loiret), Larissa i Dora Kalaus, Stela Posavec (sve Lokomotiva), Dora Krsnik (Plan de Coques), Valentina Blažević (Magura Cisnadie), Dejana Milosavljević i Lea Franušić (obje Podravka).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. srpanj 2021 08:18