StoryEditor
Rukometbez hrvata

Održan ždrijeb rukometnog turnira na Igrama u Tokiju: ‘skupina smrti‘ s Španjolcima, Francuzima, Nijemcima i norvežanima

1. travnja 2021. - 18:23
France's team players react at the end of the IHF Men's Tokyo Handball Qualification 2020 match between Portugal and France at the Sud de France Arena in Perols, southern France on March 14, 2021. (Photo by Sylvain THOMAS/AFP)Sylvain Thomas/AFP

U sjedištu Međunarodne rukometne federacije (IHF) u Baselu održan je ždrijeb rukometnih turnira za muškarce i žene na Olimpijskim igrama Tokio 2020., nažalost bez hrvatskih predstavnika.

Podsjetimo, hrvatski rukometaši su na kvalifikacijskom turniru u Montpellieru u ožujku osvojili treće mjesto iza Francuske i Portugala ostavši bez vize za olimpijske igre.

U skupini A turnira rukometaša nastupit će Norveška, Francuska, Njemačka, Brazil, Španjolska i Argentina, dok će u skupini B igrati Danska, Švedska, Portugal, Japan, Egipat i Bahrein.

Kod rukometašica u skupini A snage će odmjeriti Nizozemska, Crna Gora, Norveška, Japan, Južna Koreja i Angola, dok skupinu B čine Španjolska, Rusija, Mađarska, Švedska, Francuska i Brazil.

Najbolje četiri ekipe iz svake skupine izborit će plasman u četvrtfinale.

Zlatne medalje s OI u Rio de Janeiru branit će rukometaši Danske i rukometašice Rusije.

Skupine

Rukometaši:

Skupina A: Argentina, Španjolska, Njemačka, Francuska, Norveška, Brazil

Skupina B: Bahrein, Egipat, Portugal, Švedska, Danska, Japan

Rukometašice:

Skupina A: Angola, Južna Koreja, Norveška, Crna Gora, Nizozemska, Japan

Skupina B: Brazil, Francuska, Mađarska, Rusija, Španjolska, Švedska

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2021 23:05