StoryEditorOCM
Rukometpale nakon drame

Obrvan: Ovo je baš šokantan poraz, Pijević: Tragedija za hrvatski ženski rukomet

Piše Hina
11. prosinca 2023. - 21:43

Nakon šokantnog 22-23 poraza od Mađarske u odlučujućoj utakmici za prolazak u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u kojoj je hrvatska rukometna reprezentacija 59 minuta imala rezultat koji joj odgovara izbornik Ivica Obrvan teško je pronalazio riječi kojima bi objasnio pad u završnici u kojoj su Mađarice s četiri uzastopna gola napravile preokret.

"Protiv Mađarske je bilo u najvećem dijelu dobro, imali smo veliko vodstvo, prisilili smo ih na nemoć u prvom i početku drugog poluvremena. Imale smo ‘kontru‘ za plus sedam i to smo promašile. One su više iz očaja krenule u ‘flaster‘ prema našoj lijevoj strani, prema Ćamili. Na kraju nas je napustila i sreća, promašile smo tri-četiri ‘zicera‘, dosuđeno je i par penala za njih. Na kraju smo i promašili sedmerac za izjednačenje i na kraju je jedino vodstvo Mađarica bilo dovoljno za naš poraz. Trebat će mi neko vrijeme za analizu, jer ovo je baš bila šokantna utakmica. Igračice koje su odigrale završnicu rekle su da su dobro sa snagom, tako da nije bilo potrebe uvoditi ‘hladne‘ igračice na teren", rekao je Obrvan.

Vratarica Tea Pijević u prvom je poluvremenu sakupila 10 obrana, ali u drugom nije obranila ništa.

"Jako teških zadnjih pet minuta, ništa nam nije polazilo za rukom. Mi golmanice u drugom poluvremenu nismo dotaknule loptu. U drugom smo poluvremenu izgubile samopouzdanje u napadu, one su nam se polako primicale i prvo vodstvo im je bilo dovoljno za pobjedu. Težak poraz jer smo ispale s prvenstva i ostale bez kvalifikacija za Olimpijske igre. Tragedija za hrvatski ženski rukomet", kazala je Pijević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:17