StoryEditor
Rukometrukomet se vratio

Novo vrijeme za novi pehar SEHA lige: rukometni spektakl s četiri najbolje momčadi na Višnjiku za 1000 gledatelja

4. rujna 2020. - 17:17
Dvorana Višnjik bit će poprište završnog turnira i to pred tisuću gledateljaLuka Grlanc/Cropix

Rukomet se vratio – poruka je organizatora završnog turnira SEHA Gazprom lige kojem će od danas do nedjelje domaćin biti Zadar i ŠC “Višnjik”. Priča je u konačnici u natjecanja za pobjednički peghar na zadarski parket dovela: PPD Zagreb, makedonski Vardar 1961, mađarski Telecom Veszprem i bjeloruski Meškov Brest. Za ovu prigodi priređeno je i iznenađenje koje je pred novinarima otkrio Siniša Ostoić, direktor SEHA Gazprom lige, istaknuvši: “Novo vrijeme, novi pehar”!

- Vrijeme u kojem živimo nije lagano, niti je bilo lagano organizirati ovakav turnir, niti će to biti lagano sve do kraja nedjelje. Međutim, kad imamo volju i želju onda ništa nije teško, nastojali smo iskoristiti sve mogućnosti, kako bi to bilo “creme de la creme” – naglasio je Ostoić, te nastavio:.

- Drugi ljudi odlučuju, u ovom slučaju liječnici. Uspjeli smo se prilagoditi novim pravilima igre, vjerujem i dokazati kako se turnir može organizirati u dvorani koja ima sve uvjete

Uoči završnog turnira, govorilo se o potpuno praznim tribinama, odnosno kako će ova rukometna fešta proći bez gledatelja, međutim, u posljednji trenutak u dogovoru s epidemiološkom službom došlo se do nova zaključka...

- U dvorani će ipak biti publike, jasno, pod uvjetima koje podrazumijevaju epidemiološke mjere koje su na snazi i brojnost ne određujemo mi kao organizatori nego stručne službe. U ovim okolnostima odlučeno je da u prodaju ode određeni broj karata, dok će sve skupa na tribinama moći biti najviše tisuću osoba – kazao je Ostoić.

Hrvatsku će, očekivano, predstavljati PPD Zagreb, koju odnedavno vodi Igor Vori, a kapetan Matej Ašanin je naglasio: - Velika nam je želja dobiti na samopouzdanju i ući u finale. Ovo je vrlo jak turnir, najbolji test za Ligu prvaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

04. rujan 2020 17:17