StoryEditor
Rukometnema kalkulacija

Nismo pobijedili, nismo ni izgubili, a kapetan za polufinale poručuje: Još jednom smo pokazali karakter

Piše Hina
22. siječnja 2020. - 19:19
Ante Čizmić/Hanza media

Nismo pobijedili, nismo izgubili, ali smo još jednom pokazali karakter. Sada imamo dvije utakmice i sada se moramo baciti na glavu, kazao je kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak nakon neodlučenog ishoda protiv Španjolske (22-22) nakon kojeg Hrvatska kao drugoplasirana odlazi u polufinale europskog prvenstva.

- Danas nismo bili pravi, do 40., 45. minute, onda su mladi igrači došli i stisli Španjolsku, ali nažalost nismo pobijedili. Nismo pobijedili, nismo izgubili, ali smo još jednom smo pokazali karakter. Sada imamo dvije utakmici i sada se moramo baciti na glavu. Svejedno je tko će biti protivnik u polufinalu, ali ja mislim da će to biti Norveška - kazao je Duvnjak.

Luka Stepančić je istaknuo kako se Hrvatska ponovo vratila nakon velikog minusa.

- Ponovno smo se vratili iz ogromnog minusa i to je jedna stvar koju možemo danas izvući kao pozitivnu: Od minus šest smo došli do napada za pobjedu. Imali smo velikih problema na njihovu 5-1 obranu, ali nadam se da ćemo se ponovno sresti na ovom EURU i da ćemo mi to bolje riješiti. Jedino se nadam da je Igor Karačić u redu - dodao je Stepančić.

Zlatko Horvat je istaknuo kako je bilo dosta problema s njihovom obranom.

- Bilo je problema s njihovom obranom, ali na kraju smo se uspjeli vratiti. Napravili smo par laganih golova i zato i jesmo došli do dobrog rezultata. Navijači su bili predivni, hvala im za sve od srca - kazao je Horvat.

Marin Šipić je također naglasio kako je zadovoljan načinom kako se naša momčad vratila, ali ne i crnom rupom u drugom dijelu.

- Zadovoljni smo zbog načina kako smo se vratili, ali nismo zadovoljni s crnom rupom u drugom dijelu - kazao je Šipić.

- Španjolci su se odvojili na pet, šet razlike, no drago mi je da smo uspjeli nekako skupiti glave i vratiti se. Sada slijedi Stockholm, čekamo protivnika u polufinalu i ništa ne kalkuliramo, tko god dođe idemo pobijediti - dodao je.

#HRVATSKA#EUROPSKO PRVENSTVO#POLUFINALE

Izdvojeno