StoryEditorOCM
Rukometnakon teškog poraza

Nije lako gledati utučenog Duvnjaka: ‘Ne želim izgovarati teže riječi, sve smo zaslužili‘

Piše SPORT SD
22. siječnja 2024. - 17:49

Hrvatski rukometaši doživjeli su i treći poraz u drugoj fazi natjecanja na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, a bolja od njih bila je reprezentacija Islanda koja je u Koelnu slavila s 35-30 (16-18). Tim porazom Hrvatska je izgubila i matematičke izglede za plasman u polufinale Europskog prvenstva.

Hrvatska je s jednim bodom na posljednjem mjestu, a Island je s prva dva boda skočio na petu poziciju. Na vrhu ljestvice skupine I je Francuska s maksimalnih šest bodova. Po četiri imaju Mađarska i Austrija.

Nekoliko riječi o samoj utakmici i novom porazu Hrvatske rekao je i kapetan Domagoj Duvnjak.

- Pretežak poraz, prvo poluvrijeme mislim da smo odigrali solidno, bili smo rastrčani, ali drugi dio nije bio dobar. Ne želim nešto teže reći, ali to nam se ne smije događati. Kuzma i Manda su bili dobri na golu cijeli turnir, ali nismo to uspjeli iskoristiti. Preširoko smo išli, bez faula, Kuzma je bio na streljani, zasluženi poraz.

Što se dogodilo na poluvremenu?

- Puno bolji govor tijela je bio danas nego protiv Mađarske, ali to nije bilo dovoljno, ušli smo u trku s njima,a oni su nas iskontrirali.

Spektakularno otvaranje turnira protiv Španjolske, a onda je uslijedio pad, kako se osjeća kapetan nakon svega?

- Teško, krenuli smo sjajno protiv Španjolske, a možda je i to bilo loše, težak turnir. Imamo još jednu utakmicu, ali ne znam koji najbolje možemo biti. Ovo definitivno nije bilo dobro.

- Žao mi je što smo ponovno razočarali naše navijače, obrana nije funkcionirala. Napada je u prvom dijelu bio dobar, ali onda je i to stalo. Tko god je ušao, ne znam, nismo se snašli u svemu, a i ono što je prošlo je obranio vratar Islanda. Ne znam što reći, idemo se pripremiti za tu zadnju utakmicu protiv Njemačke i da probamo pobijediti - rekao je Zvonimir Srna nakon susreta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:00