StoryEditor
Rukometžrk sinj

'Naša prvoligaška priča neće trajati jednu sezonu, imamo odlične mlade igračice, za budućnost se ne bojimo'

Piše Mišo Gulić
23. lipnja 2019. - 16:35

Sredinom travnja, samo dva tjedna nakon velike ragbi priče, slavilo se u novoj Gradskoj dvorani.

Vrijeme je bilo za rukomet, vrijeme za naslov prvaka koji je ujedno značio i plasman Ženskog rukometnog kluba Sinj među rukometnu elitu. Bile su rukometašice Sinja i ranije prvakinje, bile su i prvoligašice 2012. godine, ali tek sada su mnoge stvari posložene na način kakav treba biti.

Igrale su sinjske heroine i četvrtfinale Hrvatskog kupa krajem travnja, malo je falilo da preko Sesveta dohvate Final four, čime su potvrdile da su itekako spremne za prvoligaško društvo, Na kraju krajeva do te utakmice su izbacile dvije prvoligaške ekipe, prilično rutinirano prošle su Dalmatinku i Osijek. Dugo nije jedna drugoligaška ekipa toliko daleko došla u Kupu. Toliko su dobre bile.

Cijeli niz velikih hrvatskih reprezentativki, olimpijki, osvajačica najvećih klupskih trofeja i priznanja stasalo je u Sinju. To je prava snaga rukometnog Sinja. Godinama su stvarali za druge, financije im nisu dopuštale konkretnije prvoligaške dionice, ali izgleda su ove godine odlučniji no ikad tome stati na kraj.

- Talente više ne damo nikome! - bila je i više nego jasna alfa i omega sinjskog kluba Ljiljana Borozan nakon što je sezona zaključena. Javio se u međuvremenu i Grad, obećano je kako prvoligaški projekt neće biti samo mrtvo slovo na papiru, nego da će rukometašice konačno biti nagrađene. 

- Mi smo uvjereni da ova naša prvoligaška priča neće trajati jednu sezonu. Imamo kvalitetu, imamo odlične mlade igračice, sto posto smo sinjski proizvod i na to smo ponosni. Vrijeme radi za nas, stižu nam iz svake generacije nove odlične, školovane igračice i ne bojimo se za budućnost. Nama pojačanja dolaze od nas samih, od našeg rada - kaže nam trener Josip Borozan.

Puno puta isticali smo sjajnu rukometnu školu koja talente izbaciva kao na traci, stoga ne čudi da je ovogodišnja najbolja sportašica Sinja baš rukometašica, Maja Bilandžić, kadetska reprezentativka kojoj u toj selekciji društvo prave Karmen Paštar i Nina Boban. ŽRK Sinj je na tom planu možda i najveća hrvatska konstanta. 

#SINJ#ŽRK SINJ#JOSIP BOROZAN

Izdvojeno