StoryEditorOCM
RukometPromjene na vidiku?

Nakon još jednog debakla, oglasio se Savez i otkrio tko će ‘suditi‘ Horvatu: ‘Nismo zadovoljni, ovo je neuspjeh‘

Piše Ivan Renić
24. siječnja 2023. - 11:23

Nakon devetog mjesta na Svjetskom rukometnom prvenstvu, oglasio se i Savez. Jasno i glasno poručuju: ovo je neuspjeh! U priopćenju za javnost napisali su da HRS nije zadovoljan ostvarenim rezultatom. Navode kako je minimalni cilj postavljen pred izbornika i reprezentaciju bio plasman u četvrtfinale.

Hrvoje Horvat po mnogima je već bivši, no službene odluke još nema. Nju će donijeti koordinator struke Lino Červar, a zatim je mora potvrditi Upravni odbor Saveza.

Evo i čitavog priopćenja:

"Nakon posljednjeg susreta hrvatske muške seniorske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj te pobjede nad Bahreinom 43:32, odnosno osvojenog 9. mjesta, Hrvatski rukometni savez obavještava javnost da nije zadovoljan s ostvarenim rezultatom i smatra ga neuspjehom. Minimalni cilj koji je bio postavljen pred izbornika i reprezentaciju bilo je četvrtfinale. Budući da ono nije ostvareno, o statusu izbornika i daljnjem slijedu događaja, Hrvatski rukometni savez čeka očitovanje koordinatora struke Line Červara. Naime, sustav Hrvatskog rukometnog saveza ja postavljen tako da izbornike nacionalnih selekcija predlaže i opoziva koordinator struke, a nakon toga odluku usvaja ili odbija Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza. O svim daljnjim koracima, obavijestit ćemo Vas pravovremeno."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2023 15:24