StoryEditor
Rukometprojekt ide dalje

Najbolji nikada ne odustaju: rukometne legende Balić i Metličić unatoč svim problemima u Jelsi organizirali međunarodni kamp

Piše PSD.
13. srpnja 2020. - 17:47
Rukometne legende su u svom kampu okupili 94 mlada igračaPrivatni album

Dvojica velikana hrvatskog rukometa i ove su godine organizirali 13.međunarodni kamp u Jelsi na otoku Hvaru.

Ukupno 94 polaznika djevojčica i dječaka iz Švicarske, Austrije, Njemačke , Slovenije i Hrvatske učili su od najboljih. Naši proslavljeni igrači posebni su po mnogočemu, nekoć najbolji i zlatni ,danas su svoje vještine usmjerili u sport koji ih je proslavio.

- Uspjeli smo okupiti impozantan broj djece , nešto manje od sto polaznika je vježbalo u Jelsi gdje je naša ljetna baza već 13 godina. Držali smo se svih potrebnih mjera i brinuli smo o zdravlju djece ,a isto tako pripremali ih za ono što sport očekuje u narednom periodu, a to su stroga pravila ponašanja na sportskim borilištima.Zadovoljan sam što unatoč svim poteškoćama naši projekti idu dalje i što smo održali klub i okupili odlične mlade i školovane trenere.-poručio je Petar Metličić ujedno i glavni čovjek kluba, trener seniroske momčadi.

Zanimljivost je što RK Balić-Metličič od osnutka 2007.godine ima sve uzrasne kategorije u nastupima na svim nacionalnim razinama, brojne medalje u mlađim kategorijama , seniorsku momčad u 1.HRL jug. Izbacili su brojne reprezentativce, seniorskog Marina Šipića, mlade Matea Maraša, Filpa Kozinu, Davida Vladića, Grgu Luketina i Tomu Lučina. Iz splitske Akademije krenuo je i mladi stručnjak Željko Babić.

- Mi smo među rijetkim klubovima u svijetu koji imaju vlastiti internat za djecu koja nisu iz Splita, pokrenuli smo ERSTE mini rukometnu ligu od Poreča do Dubrovnika, imamo kamp u kojem i osobno financiramo dolazak djece slabijeg imovinskog stanja. Radimo sa žarom i vjerujemo da zajednica cijeni sve ove naše poduhvate.-ispričao je Petar Metličić.

Njegov najdraži suigrač Ivano Balić također je duboku ušao u cijelu priču, završava trenersku školu i nadzire rad i napredak klupskih aktivnosti.

- MI se osjećamo dobro u ambijentu koji je usmjeren na rad s djecom.Svi smo bivši suigrači i znamo dobro ono što radimo, a radimo za napredak i učenje najmlađih od kojih sve i započinje.Vjerujemo u sve što smo pokrenuli , a dokaz da smo na dobrom putu je i ovaj Kamp te upiti za brojne aktivnosti koje naš klub obavlja 365 dana u godini.-iskreno je napomenuo Ivano Balić .

U klubu sa Gripa djecu podučavaju Ivano Balić, Petar Metličić, Dalibor Anušić, Ljubo Vukić i Venio Losert, uskoro vjerujemo i Drago Vuković. Kad se zboje medalje i pojedinačne nagrade, porjekti koji su iza njih, priča o njihovoj Akademiji u Hrvatskoj, a vjerujemo i u Europi nema konkurenciju.

Od jeseni kreću upisi u natjecanje mini lige, prijave za dva kampa, ljetni i zimski, natjecanja u hrvatskim ligama.I sve to po budnim okom naših istinskih veličina koji su svoj mir na kraju igračkih karijera pronalaze u sportu koji ih je i učinio velikima.

Izdvojeno

15. srpanj 2020 19:10