StoryEditor
Rukometostavka

Marija Hrgović-Tomić više nije trenerica ŽRK Sinj: Nemam podršku Uprave u načinu rada i razmišljanju i to je razlog mog odlaska

Piše PSD.
23. rujna 2020. - 07:21
Nikola Vilić/Cropix

Iz ŽRK-a Sinj doznali smo kako je trenerica/igračica Marija Hrgović-Tomić podnijela neopozivu ostavku na svoju dužnost, a isto je napravio i njen pomoćnik Ivo Vukasović. 

Ova vijest dodatno dobiva na težini ako se u obzir uzme da rukometno prvenstvo za žene počinje ove subote.

Na klupi dosadašnji trener vratarki Mario Krstić

Iz kluba su nam poslali priopćenje u kojem su pojasnili razloge prekida suradnje, a pritom su i donijeli odluku tko će voditi djevojke kojima već u subotu počinje prvenstvo.

“Ovim putem obavještavamo sportsku javnost i ljubitelje kluba da su trenerica Marija Hrgović-Tomić, a za njom i Ivo Vukasović, iz osobnih razloga, podnijeli neopozive ostavke na mjesto trenera u Žrk-u Sinj. Razlog odlaska trenerskoga dvojca je neslaganje s Upravom kluba u pogledu razvojne strategije kluba. Ovaj Upravni odbor za cilj ima kontinuirani razvoj svakoga igrača i njegovu afirmaciju u klubu, njegujemo kulturu dijaloga i timskoga rada na svim klupskim razinama pa tako i unutar trenerskoga dvojca Vukasović – Tomić. 

Upravni odbor kluba zahvaljuje trenerima na suradnji i njihovome doprinosu u protekloj sezoni te im želi sreću u daljnjemu radu. Nakon njihovoga povlačenja samo tjedan dana uoči prve prvenstvene utakmice, igračice je preuzeo dosadašnji trener vratarki prof. Mario Krstić. Na kraju koristimo ovu priliku da čestitamo mlađim dobnim skupinama i njihovim trenerima na odlično odrađenome turniru u Trogiru protekli vikend gdje su osvojili dvije medalje.” 

Kontaktirali smo i gore spomenuti trenerski dvojac. Vukasović se zahvalio za pozivu, ali nije želio davati izjavu, nego nam je u razgovoru tek rekao da se i on odlučio povući, iz poštovanja prema Hrgović-Tomić s kojom je trenirao djevojke. S druge strane, Marija Hrgović Tomić bila je kratka i jasna, ne želeći ulaziti u dublje polemike:

- Nemam podršku Uprave u načinu rada i razmišljanju i to je razlog mog odlaska.

Kako kod da bilo, u subotu kreće prvenstvo Prve lige za žene, a Sinj je domaćin Virovitici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. rujan 2020 08:19