StoryEditor

Lino Červar: Nisam siguran da ću ostati do Londona

Piše PSD.
8. veljače 2009. - 17:15
rgx time: 3.1948089599609E-5

Gost emisije Nedjeljom u dva Hrvatske televizije bio je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar koji nije mogao potvrditi da će tu dužnost obnašati i do Olimpijskih igara 2012. u Londonu.

Na pitanje voditelja da teško podnosi kritike koje su mu nakon svjetskog prvenstva uputili hrvatski stručnjaci Ante Kostelić i Velimir Kljaić i TV komentator Božo Sušec, Červar je odgovorio da svi oni imaju pravo na svoje mišljenje ali da ga je najviše pogodilo Sušecov komentar koji je bio zlonamjeran.

U emisiju se telefonski uključio i Sušec kazavši da je on najmanje kriv zašto HTV nije dobio pravo prijenosa sa Svjetskog prvenstva i da on profesionalno obavlja svoj posao i jednako je kritičan prema svim izbornicima u sportovima koje prati.

Lino Červar je rekao da su rukometaši zaslužili svoj dom i da je investicija u sportske objekte najbolja za pravilan odgoj mladeži i da ne treba brkati potrebu za gradnjom škola, dječjih vrtića i bolnica s isto tako potrebom da naša omladina dobije adekvatne sportske objekte.

Červar je kazao da većina njegovih kritičara vjerojatno i ne zna da je on prvi trener koji je Klub iz Mjesne zajednice od 4 tisuće stanovnika uveo u prvu jugoslavensku ligu koja se tada smatrala najjačim na svijetu.

Naglasio je da sa svojim igračima u svlačionici nikad ne razgovara o politici, a da su mu usporedbe Džombe s Mesićom, Sanadera s Duvnjakom i Milanovića s Lackovićem poslužile da bi rekao kako je ponosan na sve hrvatske opcije jer su one tijekom Svjetskog prvenstva svi navijali za nas, kazao je Červar.

Na pitanje hoće li se kandidirati za predsjednika države odgovorio je da smatra kako ima ljudi koji bi tu funkciju obnašali puno bolje od njega ali da bi želio da za budućeg predsjednika može reći "To je i moj predsjednik".

Na pitanje voditelja može li to reći i za sadašnjeg predsjednika Červar je odgovorio da on ipak pripada onoj generaciji koja je došla iz prošlog sustava i da je vrijeme da na tu dužnost dođe mlađa osoba.

                                                                                                              (H)

#LINOčERVAR

Izdvojeno