StoryEditor

Lino Červar napustio klupu Zagreba

Piše PSD.
16. veljače 2009. - 14:03
rgx time: 3.0994415283203E-5

Lino Červar podnio je neopozivu ostavku na mjesto trenera rukometnog kluba Croatia Osiguranje Zagreb. Povod je bio subotnji domaći poraz u Ligi prvaka od francuskog Chamberyja. Iz kluba je stiglo službeno priopćenje u kojemu stoji kako je Červar naveo zdravstvene, moralne i principijelne razloge ostavke, te kako su u 'interesu očuvanja rejtinga’ zagrebačkog kluba prihvatili sporazumni raskid ugovora. Našeg jedinog državnog prvaka u proteklih 18 godina do kraja sezone vodit će Senjenin Maglajlija i Mirko Bašić.

Ovakav ishod je bio za očekivati, jer je već nakon prvog reprezentativnog poraza od francuza u finalu Svjetskog prvenstva Lino govorio kako je vidno umoran, posebno nakon što su Francuzi uspjeli i po drugi put slaviti u sred Zagreba u razmaku od samo 14 dana.

S ovim porazom Zagrebove šanse za ulazak u četvrtfinale elitnog rukometnog natjecanja su uvelike smanjene. Rukometaši Zagreba sada trebaju pobijediti u sva tri preostala susreta (Celje u gostima i doma, te Chambery u gostima), ali bi i onda ovisili o drugim rezultatima. Kako su čelnici Zagreba ili bolje rečeno sponzori uvjetovali četvrtfinale Lige Prvaka kao minimalni cilj sezone, što se moglo i očekivati s obzirom na vrlo jako i skupu momčad koju su okupili za ovu sezonu, tada možemo govoriti o velikoj 'buri’ koja trenutno vlada u klubu našeg prvaka.

Vrlo je vjerojatno kako nitko neće postavljati mnogo pitanja u vezi novoga stratega, jer je izgledno kako čelnici našeg najjačeg kluba imaju puno ozbiljnijih problema. Objavili su i nekoliko zanimljivih informacija. Naime, igrači će biti novčano kažnjeni ukoliko se ne uspiju plasirati u četvrtfinale i to u iznosu do jedne mjesečne plaće.

Zanimljivo je i kako će na kraju sezone čak šestorica igrača napustiti klub, dok se spominje dolazak četiri Hrvatska reprezentativaca i jedan stranac, uz već koliko kažu dogovoreni dolazak ranjenog reprezentativnog vratara Ivana Pešića.

Već ove subote biti ćemo puno pemetniji jer Zagrebaši nemaju pravo na kiks, a čeka ih gostovanje u Sloveniji kod Celja, ako izgube, tada gube i sve teoretske šanse za prolaz dalje i tek onda bi mogli očekivati kulminaciju trenutnog stanja u našem najboljem rukometnom klubu.

željan bosnić

#LINOčERVAR

Izdvojeno