StoryEditor
RukometKamp na ušću cetine

Legendarna norveška vratarka oduševljena Dalmacijom: Omiš je savršen, mogla bih ovdje početi ljetovati

Piše Vedran Babić
3. srpnja 2019. - 22:51
omis_rukometni_kamp16-010719

Mnoštvo baš velikih „faca“ prodefiliralo je proteklih devet godina „Galeb međunarodnim kampom rukometnih vratara“. A jedna od najvećih svakako je Norvežanka Kari Aalvik Grimsbo (34), najbolja vratarka svijeta i trostruka aktualna prvakinja Europe s mađarskim Györom.

Grimsbo je vlasnica 13 velikih medalja od čega dvije zlatne olimpijske, pet puta je bila prvak Europe s Norveškom i dvaput prvak svijeta, nacionalne titule i kupove da ne spominjemo, kao ni individualna priznanja od kojih izdvojimo tek onaj najfriškiji, a taj je MVP Final Foura ovosezonske Lige prvaka. Ikona ženskog rukometa. U Omiš je ove godine stigla prvi put.

- Jako sam impresionirana, djeca su motivirana i ovaj im je kamp sjajna prilika za napredak. Pozitivni su i željni rada, baš je „cool“ biti ovdje. Ovaj je kamp ispunio sva moja očekivanja – kazala nam je simpatična i susretljiva Grimsbo koja se trenutno nalazi u procesu rehabilitacije nakon operacije koljena.

Ni ona, kao većina vratarki njezine generacije, nije imala prigodu u djetinjstvu sudjelovati u ovakvom kampu.

- Da sam imala takvu šansu, možda bih postala još bolja vratarka. Uvijek se može napredovati. Zato još uvijek i igram.

Danas s radošću prenosi znanje mladima, otvoreno i neposredno, kao da nije jedna od najvećih rukometnih zvijezda današnjice. No polaznici je gledaju s puno respekta, čak i strahopoštovanja.

- Osjeti se da reagiraju drukčije kad im se približim i nešto kažem. U ovoj fazi moraju puno trenirati i biti svjesni da vratar postaje bolji s godinama. Strpljenje je najvažnije, ali bitno je i uživati – poručuje Grimsbo koja i sama uživa u Omiš gdje je dovela i vlastitu obitelj.

Nije prva, a sigurno ne ni posljednja kojoj se grad na ušću Cetine dopao.

Razgledavala sam, bila na plaži... Savršeno. Mogla bih ovamo doći kao turist jednog dana.

#KAMP VRATARA#KARI AALVIK GRIMSBO#NORVEŽANKA

Izdvojeno

08. srpanj 2020 01:32