StoryEditorOCM
Rukometiznenađenje

‘Kraljice šoka‘ se spasile u zadnjim sekundama! Potpuna drama Hrvatske već na otvaranju Svjetskog prvenstva

Piše HINA
1. prosinca 2023. - 19:46

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija remijem 22-22 (9-11) protiv Senegala započela je svoj nastup u skupini A na Svjetskom prvenstvu u Goteborgu.

Tina Barišić s osam i Katarina Ježić s četiri gola bile su najefikasnije kod Hrvatske, dok je Doungou Camara sa 10 pogodaka bila nerješiva enigma za našu obranu.

Bio je to susret u kojem Hrvatska niti u jednom trenutku nije vodila, 12 minuta prije kraja je zaostajala čak četiri gola razlike (16-20) pa izabranice Ivice Obrvana na kraju mogu biti zadovoljne i bodom.

Susret je loše krenuo napadački za Hrvatsku, koja je svoj prvi pogodak postigla nakon 3:40 minuta igre, a Senegal je predvođen Camarom tada već imao 2-0. Senegalke su sredinom prvog poluvremena prvi put stigle do tri razlike (5-2, i 7-4) te na odmo otišle s plus dva.

I početkom nastavka nije funkcionirao napd Hrvatske pa je Senegal u 43. minuti stigao do 16-12, a 12 minuta prije kraja vodio i sa 20-16 uz igračicu više. Ipak, s nekoliko brzih golova Hrvatska se vratila u igru, a četiri minute prije kraja prvi put i poravnala na 21-21. No, zatim je Šenvald isključena na dvije minute pa su ekipe izmijenile golove, na 22-22 poravnala je Ježić 40-ak sekundi prije kraja. 

Seneal je u preostalom vremenu imao napad za pobjedu, ali udarac Camare ipak je uspjela zaustaviti Pijević.

U skupini A još igraju Švedska i Kina.

Hrvatska će u 2. kolu u nedjelju igrati protiv Kine.

image
Bjorn Larsson Rosvall/Tt News Agency Via Afp
image
Bjorn Larsson Rosvall/Tt News Agency Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 17:42